SERGİYE YOĞUN İLGİ

“Bir Bebek Hikâyesi”sergiler dizisinin ikincisi Eskişehir Kent Müzeleri Kompleksi Sergi Salonu’nda açıldı.

SERGİYE YOĞUN İLGİ
10 Mart 2017 Cuma 14:08

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Önder Tuna’nın açılışını yaptığı sergiye çok sayıda sanatsever katıldı. ESMEK tarafından iki yıl önce başlatılan sanat bebekleri yapım kursuna katılan kadınların eserlerinin oluşturduğu sergi, Bebek Yapım Sanatçısı Arzu Özer ve öğrencilerinin ürettiği 550 eserden meydana geliyor. Kursların eğitmeni Arzu Özer, projenin artan ivme ile gelişmesinden gurur duyduğunu belirterek, “Eskişehir’de gerçekleşen pek çok yenilikçi girişimde olduğu gibi bu projenin de fikir babası, yaratıcısı ve destekçisi Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’dir. Kadınlarımızın gizli kalmış yeteneklerini ortaya çıkararak; bir sanat dalına yönlendirmek, üretim sürecine katılarak ekonomik güç kazanmalarını sağlamak ve Eskişehir’in bebek yapım sanatında markalaşması gibi hedefleri olan projenin sonuçlarını ortaya koyan “Bir Bebek Hikâyesi” sergiler dizisinin ikincisiyle karşınızdayız.” dedi
Üç dönemdir ESMEK çatısı altında sürdürülen Bebek Yapım Sanatı kurslarında her yaştan 200’e yakın kadın eğitim aldığını ve üretim sürecine katıldığını ifade eden Özer sayıları hızla artan kursiyerlerle birlikte Eskişehir’i sanat bebekleri yapım merkezine dönüştüren proje kapsamında çok sayıda kadının meslek sahibi olduğunu kaydetti. Başta Arzu Özer olmak üzere emeği geçen tüm kadınları tebrik eden Başkan Vekili Önder Tuna ise Eskişehir’in sanata ve sanatçıya her daim destek veren bir şehir olduğunu ifade etti.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.