ODUNPAZARI BELEDİYESİ ÇAĞDAŞ SANATLAR GALERİSİ AÇILDI

Odunpazarı Belediyesi, Hasan Polatkan Kültür Merkezi’nin yanındaki Çağdaş Sanatlar Galerisi, Salvador Dali Sergisi ile kapılarını açtı.

ODUNPAZARI BELEDİYESİ ÇAĞDAŞ SANATLAR GALERİSİ  AÇILDI
04 Mart 2017 Cumartesi 17:03

Yoğun katılımın olduğu açılışa  Büyükşehir  Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen,  Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt,  Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, Gölpazarı Belediye Başkanı Vedat  Kazıcı, Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel , CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel,CHP Odunpazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Sibel Yeşildal, CHP Odunpazarı İlçe Gençlik Kolları Başkanı Deniz Demirbilek , Sivil Toplum Kuruluşları, Odunpazarı Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yılmaz Hoca'dan Kurt'a tebrik

Açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen; ‘‘ Eskişehir sanat açısından diğer illerle mukayese edildiği zaman Türkiye’nin önde gelen illerindendir. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u tebrik ederim; böylesine bir galeri, konferans salonu ve etkinlik salonunu Eskişehir’lilere armağan etti. Beni bugün sevindiren önemli bir konu da Salvador Dali eserleri ile açılışın yapılmasıdır.
Dali ‘Hayır’ demek için direniyor
Açılışta konuşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt şu ifadelere yer verdi:‘’Dali hayır demek için direniyor, biz de hayır demek için sürekli bahane yaratıyoruz. Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz galeri ve mekan Odunpazarı Belediyesi’nin  Eren Yapı İnşaat şirketi ile birlikte gerçekleştirdiği önemli eserlerden biridir. Tüm Eskişehir’in hizmetine açıldı. Hem nikah salonu olarak hem müzik salonu olarak hem de sanat galeri olarak hizmet verecektir. Tüm çalışanlara teşekkür ediyorum.
20’nci yüzyılın en önemli sanatçılarından Salvador Dali’nin 30 özgün litografisinin yer aldığı, küratörlüğünü sanat eleştirmeni İbrahim Karaoğlu’nun yaptığı "Salvador Dali / Zodyak-Pantagruel" Sergisi 4 Mart -30 Nisan tarihleri arasında  Odunpazarı Belediyesi Çağdaş Sanatlar Galerisi’nde sergilenecek. Sanat galerisi, fuaye, jet nikah odası ve idari birimlerden oluşan alan, nikah törenlerinin ve çeşitli sosyal ihtiyaçların gerçekleştirilebileceği hale geldi.
Dali kitabı sanatseverlere dağıtıldı
Odunpazarı Belediyesi tarafından sergi kapsamında hazırlanan Dali kitabı açılış kapsamında sanatseverlere dağıtıldı.  Kitapta Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un sunu yazısı, küratör İbrahim Karaoğlu’nun Dali’nin sanat evrenini irdelediği yazılar ve Dali resimleri yer alıyor.



 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.