ESKİŞEHİR’E KARDEŞ GÜNEY AFRİKADA’DAN GELİYOR

Güney Afrika Ankara Büyükelçisi Malefane, Yılmaz Büyükerşen’i ziyaret etti. İkili, kardeş şehir çalışmaları için görüş birliğine vardı.

ESKİŞEHİR’E KARDEŞ GÜNEY AFRİKADA’DAN GELİYOR
14 Mart 2017 Salı 17:46

Yılmaz Hocaya övgü
Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Pule Isaac Malefane, bir dizi görüşme için geldiği Eskişehir’de Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büykerşen’i ziyaret etti. Karşılıklı bilgi alışverişinin gerçekleştiği ziyarette, Büyükelçi Malefane, Eskişehir’e gelmeden önce kent hakkında bilgi istediğinde kısa bir paragraf, fakat Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen için ise iki sayfa bilgi geldiğini belirterek, “ Eskişehir ile işbirliği yapmak istememizin nedeni, sizin şehre kattığınız projelerle gelişen kültürel ve sanatsal zenginlikleri, bulunduğu konum ile tarihi yapısı oldu” dedi.



“Şehir kardeşliği faydalı olacak”
Başkan Büyükerşen, devletler arasındaki ilişkilerden çok şehirler arasında kurulan ilişkilerin çok daha insancıl ve verimli olduğunu vurgulayarak, “Güney Afrika’da bir kent ile kurulacak kardeş şehir ilişkisi, sanat, kültür, ekonomi ve eğitim alanında faydalı olacaktır” şeklinde konuştu. Büyükelçi Malefane, Başkan Büyükerşen’in önerisine sıcak baktığını ifade ederek, ‘Kardeş Şehir’ konusunda çalışmalara hemen başlayacaklarını ve Büyükerşen’in liderliğinde gerçekleştirilecek tüm işbirliklerinin başarıyla sonuçlanacağına inancım tam olduğunu söyledi. Görüşmede Büyükelçi Malefane, Büyükerşen’e üzerinde Güney Afrika bağımsızlık hareketinin lideri, Güney Afrika Cumhuriyetİ’nin ilk siyahİ Devlet Başkanı Nelson Mandela’nın fotoğrafı olan tabak hediye etti.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.