SORUŞTURMADA İHMAL Mİ VAR?

Mihalgazi ilçesinde 7 yıl önce ortadan kaybolan Fen ve Teknoloji öğretmeni 36 yaşındaki Mehmet Ali Örkmez, halen bulunamadı.

SORUŞTURMADA İHMAL Mİ VAR?
14 Mart 2017 Salı 12:56

Eğitim-Sen Şube Başkanı Faik Alkan,  7 yıl önce Mihalgazi ilçesinde kaybolan öğretmen Mehmet Ali Örkmez’e ne olduğunu öğrenmek istediklerini, bu konuda bir açıklama beklediklerini belirti. Alkan, üyeleri öğretmen Mehmet Ali Örkmez’in 15 Mart 2010 günü görev yaptığı ilçede kaybolduğunu hatırlatarak, KESK ve Eğitim-Sen Genel Merkezi ile şubenin tüm girişimlerine, yapılan arama ve yürütülen soruşturmalara rağmen 7 yıldır hiçbir ilerleme kaydedilmemesinin ‘soruşturmada ihmal mi var?’ sorusunu akla getirdiğini söyledi. 
MEHMET ALİ ÖRKMEZ’E NE OLDU?
Alkan, “Olayın ilk günlerinde, sendikamız ve ailenin yakın takibi ve kamuoyu baskısı ile bölgede aramalar yapılmasına rağmen soruşturma derinleştirilmemiş ve ortaya atılan iddialara ve çelişkili ifadelere rağmen yürütülen soruşturma kısa süre sonra durdurulmuştur. Geçen 7 yıl içerisinde şehri yönetenler değişse de bizler sorularımızı yanıt alana kadar sormaya devam edeceğiz. Mehmet Ali Örkmez’e ne oldu?” dedi.
ESKİŞEHİR İÇİN KARA BİR LEKE
Mehmet Ali’nin kaybolmasının normal bir kayıp vakası olarak görülemeyeceğini vurgulayan Alkan şunları söyledi: “Eskişehir Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü soruşturmanın akıbetine dair kamuoyuna, ailesine ve sendikamıza açıklama yapmalıdır. Mehmet Ali’nin kaybolması normal bir kayıp vakası olarak değerlendirilemez. Bir kamu görevlisinin görev yaptığı ilçede kaybolması ve 7 yıldır akıbetinden haber alınamaması bu şehrin yöneticileri için övünülecek bir durum olmasa gerek. Öğretmen Mehmet Ali ÖRKMEZ’in akıbetinin belirlenmesi, her ne yaşanmışsa olayın açığa çıkarılması varsa sorumluların bulunması devletin sorumluluğundadır. Eskişehir için, kara bir leke olan bu olaya yeterince ilgi gösterilmemiş ve sahip çıkılmamıştır.”
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.