REKABET PARTİMİZİN DOĞASINDA VAR

CHP İl Başkanı Sinan Özkar, Kanal 26’da konuştu. Özkar, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce’nin Eskişehir’de yaptığı mitingi gereksiz olarak yorumladı.

REKABET PARTİMİZİN DOĞASINDA VAR
22 Mart 2017 Çarşamba 16:21

Kanal 26’da Muharrem Esen’in sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Sinan Özkar gündemdeki konuları değerlendirdi. Muharrem İnce’nin geçtiğimiz Pazar günü gerçekleştirdiği miting ile ilgili bir sorunun sorulması üzerine Özkar, “Bizim parti mensubumuz olmayan insanlara ulaşmaya ihtiyacımız var. Çok sayıda partilimizin katıldığı mitinge gerek yok. Görüşmelerimizde Sayın İnce’ye söyledim, kendisi ile kişisel bir sorunum yok. “İlçeleri tercih edelim; Han, Çifteler, Mahmudiye, Mihalıççık’ta görüşmeler yapıp yerele ulaşalım” dedim. O da bana “Şehir merkezinde düşünüyoruz. Şehir merkezinde olmazsa gelmem” dedi. Biz Genel başkanımız ile görüştüğümüzde salon toplantıları düşündük, STK’lar ya da gençlerle buluşacağımız bir program belirledik. Sayın İnce davet edilmiş davete icabet etmiş. Bizim haftalık programlarımız doğrultusunda ben Mihalıççık’a gittim. Kendilerine başarılar diledim.  Muharrem Bey’in Eskişehir’deki mitinginden haberim vardı ama dediğim gibi çalışmalarım vardı. Ayrıca, kent merkezinde yapılacak mitingin insanların referandum tercihi ile ilgili faydasının olacağını düşünmüyorum.
Tartışmalar olmazsa olmaz
CHP’deki guruplaşmalarında sorulduğu Özkar, “Bizim parti grupsuz olmaz. Rekabet olur. Partimizin doğasında var bu.  Diğer partilerde bu yok, rekabet yok. Bizim partimizde demokratik bir yapı var. Gruplar birbirine rakip şekilde ilerler. Kimseye “neden farklı düşünüyorsun?” demek gibi bir lüksümüz yok” diye konuştu. 
“Bir milletvekili başka bir vekilin arkasında dikilmez”
İnce’nin mitinginde bazı milletvekillerinin Muharrem İnce’nin arkasında durmasını da eleştiren Özkar, “Bir milletvekili başka bir milletvekili arkasında dikilmez.  Milletvekili genel başkanın, grup başkanvekili arkasında olması gerek” dedi.
Pazar günü miting yapıyoruz
Genel başkan Kılıçdaroğlu ile görüştüğünü belirten Sinan Özkar, “”Dün genel başkanımızla görüştük. Kent merkezi yerine kırsalda simgesel bir miting istedim. “Hazırlıklar yapılsın” dedi ve Pazar günü miting yapıyoruz” diye konuştu
“Sayın Ünlü’nün sıkıntıları var”
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ile AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü arasında yaşanan mektup tartışması ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkar, “Şayet Sayın Cumhurbaşkanımız öyle bir mektup göndermiş olsaydı. “ne güzel nezaket göstermiş” diyecektim. Eğer o nezaket gösterilmemiş ise ayıp edilmiş. Hele ki AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü’nün açıklamalarını hiç doğru bulmuyorum. Sayın Ünlü’ nün sıkıntıları var.  Sahaya çıkıp çalışmak yerine bu konuyu kendine malzeme yapmış. O kadar çalışıyorum hiçbir AK Partiliyi sahalarda görmedim” dedi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İncitatus - 7 yıl önce
Bir partinin il başkanı böyle bir açıklamada bulunabilir mi. Bu CHP tarih boyunca hiziplerden kurtulamadı. Bence başarısızlıklarının bir önemli sebebi de bu şekildeki iç çekişmeler. Asıl gereksiz olan bence bu türden il başkanları