"O KAPILAR UMUTLARA KAPATILDI"

Üniversiteye girişin ilk aşaması olan Yükseköğretime Geçiş Sınavı’nda kapıların sınav başlamadan 15 dakika önce kapatılması birçok öğrenciyi mağdur etti.

"O KAPILAR UMUTLARA KAPATILDI"
14 Mart 2017 Salı 14:16

HABER: GÖZDE ÇELİK
CHP Parti Meclis Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, partisinin il binasında açıklama yaparak, uygulamaya tepki gösterdi.
ÖSYM GÜVENİRLİĞİNİ YİTİRDİ
Aynı zamanda TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi olan Usluer, sınav sistemini eleştirerek, ÖSYM’nin 2010 yılından beri güvenirliğini yitirdiğini ve şaibeli bir kurum haline geldiğini söyledi.  2010’un ÖSYM Başkanının bugün FETÖ ile yargılanırken, mağdurların öğrenciler ve aileler olduğunu ifade eden Usluer, “Burada bir suçlu aranıyorsa sadece ÖSYM değil, eğitim sistemini ilkokuldan başlayıp rezil bir duruma getiren, eğitim sistemini değişen Bakanları ile işten anlamaz kişilere teslim eden AK Parti’nin kendisidir” dedi.
ÖSYM’NİN BÜTÇESİ DUDAK UÇUKLATIYOR
ÖSYM’nin mali ve idari özerkliği olan bir kurum haline geldiğini savunan Usluer, “Bir yandan YÖK’e bağlı gibi görünen ÖSYM, bugün Türkiye’nin en zengin kurumlarından birisidir. Gelecekte Varlık Fonuna devredilecek kurumların başında ÖSYM gelecektir. İstanbul Üniversitesi’nin bütçesine yakın bir bütçesi vardır.  Yaklaşık 455 milyon liradır. Bu zenginliği mağdur ettiği öğrencilerin ceplerinden sağlamaktadır”  dedi. 
UMUTLARI ÇALMAYA HAKKINIZ YOK
Hafta sonu gerçekleşen YGS’de kapıların sınav başlamadan önce 15 dakika önce kapatılmasına tepki gösteren Usluer, “Bu sınavlarda görevli 750 bin civarında görevli öğretmen, öğretim üyesi karar verme yetisine, yumuşak politika yetisine neden sahip bırakılmamıştır?  Bu  kadar önemli bir sınavı yöneten okul, bina, salon sorumlularına merkezden bir emirle hükmedilmektedir ve gençlerin yüzüne sınavdan 15 dakika önce kapılar kapatılmaktadır. Gençlerin yüzüne kapatılan kapılar aslında o gençlerin umutlarının yüzüne kapatılan kapılardır. 18 yaşındaki gençlere milletvekili olma hakkı vereceğiz diyenlerin, o gençlerin umutlarını çalmaya hakkı yoktur. Bu gençler ellerinin tersi ile referandumda hayır oyunu bir tokat gibi yüzünüze çarpacaklar” diye konuştu.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.