MİTİNG GİBİ PANEL!

Meral Akşener, Eskişehir’de konuştu. Akşener, anayasa değişikliği için yapılacak referandumda en yüksek ‘hayır’ oyunun Eskişehir’den çıkacağını söyledi.

MİTİNG GİBİ PANEL!
11 Mart 2017 Cumartesi 18:23

MHP’li muhaliflerden Meral Akşener, Odunpazarı Kent Konseyi ve Milli İrade Gönüllüleri’nin birlikte düzenlediği panele katılmak üzere Eskişehir’e geldi. “Milli İradenin Dünü, Bugünü, Yarını’ konulu panel, Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Salon önündeki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekti. Akşener’i dinlemek için yüzlerce Eskişehirli panelin yapıldığı salona akın etti. Saat 14:00’de yapılması planlanan panel 45 dakikalık bir gecikmeye başladı. Meral Akşener, güvenlik nedeniyle salona arka kapıdan alınırken, etrafında adeta etten duvar örüldü. Akşener’in salona ‘başbakan Meral’ sloganları ile girdi.

CHP’LİLER YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ
Akşener, kendisini dinlemeye gelen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Gündoğan, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı, eski Devlet Bakanı İbrahim Yaşar Dedelek ile tek tek tokalaşarak, hatırlarını sordu.


SALON TIKLIM TIKLIM DOLDU
Büyükerşen ile yan yana oturan Akşener’e salondakiler yoğun sevgi gösterisinde bulundu. Salonda Türk bayrakları ve ‘hayır’ yazılı dövizler açıldı. Salon tıklım tıklım dolarken, birçok vatandaş Akşener’i ayakta ya da koridorlarda oturarak dinledi.  Akşener, konuşmasında sık sık eline yaktığı kınayı gösterirken, kimi kadınların da ellerinin üstüne ay yıldızlı kına yaktığı dikkat çekti. 

CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN BÜYÜKERŞEN VE BENİM ADIM GEÇİYORDU
Akşener,  Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Eskişehir’de yaptıkları çalışmaları anımsatarak, seçimlerde Ekmeleddin İhsanoğlu’na en yüksek oyun Eskişehir’den çıktığını ifade etti. Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Büyükerşen ve kendisinin adaylık için ismi geçtiğini anlatan Akşener, “O zaman genel başkanlar böyle uygun gördü. Biz bunu nefis meselesi yapmadık. Biz bunu ego meselesi yapmadık.  ‘Partilerimizin kararıdır’ dedik. Ve herkesten fazla çalıştık. Bugün yine hayırlı bir iş için beraberiz. İnanıyorum ki Eskişehir’den aynı cumhurbaşkanlığında olduğu gibi bu ne idiğü belirsiz, ne koysanız karşılığı olmayan anayasaya, en yüksek hayır yani 80 milyon kere hayır Eskişehir’den çıkacak” dedi. 
GİTTİĞİM HER YERDE BÜYÜK DESTEK GÖRÜYORUM
‘Hayır’ çalışmaları kapsamında bugüne kadar 6 ile gittiğini söyleyen Akşener, “Anayasa görüşmeleri Meclis’te görüşmeye başlanıldığı andan itibaren, önce Bursa’ya, sonra Antalya’ya, sonra Yalova’ya, Avcılar’a, Çanakkale’ye şimdi Eskişehir’e yarın Kütahya’ya gideceğim. Eskişehir’de belediye başkanlarımızın, Kent Konseyi’nin, her siyasi görüşten özelikle Demokrat Parti, Saadet Partisi gibi ‘hayır’ diyen sağ merkezli siyasi partililerin yöneticilerinden, tabanından, büyük destek gördüm. Gittiğimiz  her yerde aynı desteği görüyoruz” dedi.
HAYIRCILARA HER TÜRLÜ EZİYET VAR
Akşener, “Milli iradenin önemi için buradayız. Yıllarca ‘milli irade’ diye diye seçim kazanan bugün ki iktidarın bu milli iradenin önemi konusunda anlatılacaklara dahil, tahammül edemediği, fırsat tanımadığı, cep delik cepten delik yollara düşmüş bu fakirin bulunduğu her yerde ya elektrik kesiliyor, ya billboardlardaki afişler yırtılıyor ya da çeşitli engellerle karşılanıyor. Ama siz beni tanıyorsunuz. Gerekirse kapıların zillerini çalarız” dedi.
BAŞBAKAN ‘TERÖRİST’, İMAMLAR ‘KAFİR’ DİYOR
Türkiye'nin 'milli irade', 'millete gitmeliyiz' diyenler tarafından Olağanüstü Hal (OHAL) şartları altında referanduma götürüldüğünü kaydeden Akşener, “Bu seçim olağanüstü hal şartlarında oluyor. Devletin bütün gücü kullanılıyor, bürokrasi kullanılıyor, yüce İslam dini kullanılıyor. ‘Hayır’ diyenler, Başbakan tarafından terörist, imamlar tarafından kafir ilan ediliyor. Cumhurbaşkanı tarafından ise 15 Temmuz’da bomba yağdıranlarla eş düzeyde görülüyoruz. Böyle iftiralarla karşılaşıyoruz. Ben bu arkadaşlarımızın akıllı olduğunu zannederdim. Böyle ahmaklık olabilir mi? Tek başına herkesin ‘evet’ dediği, itirazı olanlarında sandığa gitmediği bir referandum sonucu uluslararasında, evrensel ve iç hukukta meşru olarak kabul edilemez” diye konuştu.
MEYDAN OKUMAYA TAHAMMÜLLERİ YOK
Akşener, ‘Her fırsatta milli irade, milli irade diyenleri Allah’ın izniyle her birimiz ayrı ayrı ters köşe etmiş durumdayız. Halep oradaysa arşın burada. Biz varız milli iradeye.  Sizin benim cebimizden çıkmış o 2 milyon lira ile yapılan mitinglere rağmen varız. Silindir gibi üzerimizden geçmeye çalıştığınız süreçte dahil biz milli iradenin sonucuna razıyız ve varız. Bu meydan okumaya tahammülleri bile yok. Bugüne kadar tek saha top oynadı. Bu sefer diyoruz ki; ‘milletin önünde, bütün eşitsizliğe rağmen biz varız.’ Herkes olarak biz varız. Ama en önemlisi kadınlar var. Yaktım elimize kınaları, bu vatan için kurban olmaya yola çıktık” ifadelerini kullandı. 
NİSAN'DA 80 MİLYON KERE HAYIR!
Elindeki kınadan rahatsız olanlara da hatırlatmada bulunan Akşener, “Bu kınanın ne anlama geldiğini meğer hiçbiri bilmezmiş. Biz kınamızı yapıp vatanımıza kurban olmaya geldik. Biz vatanımız için ölmeye geldik. Bu referandum o kadar hayırlı işlere vesile oluyor ki, Allah’ın izniyle 16 Nisan akşamı 80 milyon kişi 80 milyon kere hayır diyecek” dedi. 
MUTLAKA SANDIĞA GİDECEKSİNİZ
Seçmene sandığa gidin çağrısı yapan Akşener,“Devletimizi yeniden sokaktan toplamamak için, tekrar milletimizi camisi ayrılmış, baba oğul birbirine düşmüş ve ‘benimki, seninki’ denilmemesi için milletimizin kardeşlik hukukunun yeniden tesisi için bu anayasa referandumda geçmemelidir. Biz ‘hayır’ diyeceğiz. Mutlaka sandığa gideceksiniz. ‘Hile olacak’ diye korkutuyorlar. Sandıklarda oy kullandıktan sonra, oylarınızın akıbetini takip edeceksiniz. ‘Oyumuz namusumuzdur’ deyip, sayımda bulunacaksınız” dedi. 
 
 
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.