''HALKA GERÇEKLERİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'''

Türk Mühendisler ve Mimarlar Odası Birliği İl Koordinasyon Kurulu, 22 Mart Çarşamba günü TMMOB'ye yönelik gerçekleştirilen provokatif eylem ile ilgili basın açıklamasında bulundu.

''HALKA GERÇEKLERİ ANLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ'''
24 Mart 2017 Cuma 13:39

TMMOB İl Koordinasyon Kurulu adına açıklama yapan  TMMOB  İKK İl Sekreteri Neşet  Aykanat '' TMMOB'nin  Anayasa değişikliği referandumu konusunda  aldığı Hayır kararını protesto etmek bahanesiyle  bazı Bakanlıklar  ve TEDAŞ gibi  Müdürlüklerde  idareciler tarafından  organize edilen  provokasyona bazı  meslektaşlarımız zorla getirilmiştir. Çalışanlara , ''TMMOB önünde  yoklama  alınacağı'' söylenerek  ''herkesin katılması gerektiği''zorlaması yapılmıştır. Devletin olanakları ve  araçları bazı müdürlerin  siyasal amaçları için kullanılmıştır.  Birlik binamız önüne gelenleri taşıyan  TEDAŞ, TEİAŞ gibi kurumların resmi araçları basın tarafından fotoğraflanmıştır.  Mühendis ve mimarların TMMOB'nin  aldığı Hayır kararını  protesto ettiği görüntüsü ile  organize edilen eyleme bazı AK Parti Milletvekilleri de  eşlik etmiş, fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşmıştır. Organizasyon ilk olarak  21 MART Salı günü AK Parti sosyal medya hesaplarından birisi tarafından duyurulmuş  ve TMMOB önünde yapılacak eyleme çağrı yapılmıştır. Aynı gün  akşamı bu hesaptan yapılan paylaşımlar silinmiştir. TMMOB önünde yapılmak istenen provokasyonun sahipleri ortadadır. Birliğimize karşı girişilen bu provokatif  eylemin  yukarıdan  talimatla  yapıldığı, daire başkanları ve idarecilerin  meslektaşlarımıza katılmaları yönünde  baskı yaptığı açıktır. Birlik binamız önünde gerçekleştirilmek istenen  provokasyonu şiddetle kınıyoruz.  Akılın ve bilimin  yolunda ilerleyen TMMOB diz çökmeyecek, teslim olmayacak , gerçekleri halka anlatmaya devam edecek  ve asli vazifesinden asla vazgeçmeyecektir’’dedi.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.