CHP ODUNPAZARI İLE 1 GÜN

Gözde Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ile 'Bir İlçe Başkanı'nın 1 Günü'nü değerlendirdi. Referandum çalışmalarına katıldı, izlenimlerini aktardı.

CHP ODUNPAZARI İLE 1 GÜN
08 Mart 2017 Çarşamba 14:20

Hazırlayan: Gözde Çelik
Anayasa değişikliği referandumuna sayılı günler kala ikna çalışmalara hız veren siyasi partiler mahalle mahalle, köy köy ikna turlarını sürdürüyor. Bu ikna turlarını daha yakından takip etmek adına CHP Odunpazarı İlçe Başkanı Akın Sallarel ve beraberindekiler ile birlikte Yenikent ve Orhangazi Mahallesini gezdim. 


Parti binasında buluştuğumuz Sallarel'e bugün rotamız nedir diye sordum?
“Yenikent Mahalle ziyareti ile güne başlayacağız. Parti çalışmalarımız Parti Koordinasyon Merkezi'mizce belirleniyor. Bugün Yenikent Mahallesi'nde CHP Parti Meclisi Üyesi ve Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer ile ortak bir çalışma yürüteceğiz”
Yenikent Mahallesi’ne varıyoruz
Yenikent Mahallesinde varır varmaz önce yolda gördüğümüz mahalleli ile sohbet eden Gaye Usluer ve Sallarel ikilisi mahalle sakinlerinde “hayır”ın ülkenin geleceği için nedenli önemli olduğunu anlatmaya başladı. Yenikent Mahalle Meclisi’ne girildiğinde yine Usluer ve Sallarel, gayet sakin bir şekilde evet çıkması halinde ülkeyi bekleyen senaryo ve hayır çıkması halinde neler olacağına dair ön görülerini mahalle sakinleri ile paylaştı. Usluer ve Sallarel ikilisinin tavırlarında bana göre en önemli unsur Yenikent’e sadece anlatmak için değil, halkı anlamak için de gidildiğini bariz bir şekilde göstermeleriydi.   “Bunun için hayır diyeceğiz şunun için hayır diyeceğiz” ile birlikte halkın ülkenin içinde bulunduğu siyasi atmosferden ne yönde etkilendiğini de ciddi şekilde sordukları sorular ve vatandaşı uzun uzun dinleyerek anlamaya çalışıyorlardı. CHP heyetinin bir sonraki durağı Yenikent İşletme Kooperatifi oldu.  Burada Kooperatif Başkanı Hüseyin Ceyhan ile referandum ve kaygılar üzerine kısa süre sohbet eden Gaye Usluer ve Akın Sallarel beraberindekiler ile birlikte bir kahvehaneye girdiler.  Kahvehanede yapılan sohbette CHP’nin ne denli doğru bir üslup ile yola çıktığını görme fırsatı edindim. Kahvehanedekilere “hayır”ı anlatırken arada evet oyu kullanacağını belirten bazı vatandaşları da oldukça samimi yaklaşan CHP heyetinin bu tavrı evet oyu vereceklerini belirten isimleri hoşnut ederken herhangi bir gerilim yaşanmadan kahvehane sohbetinin sonlandırdı.

Öğle yemeğinde Karacan ile karşılaştık
Yenikent Mahallesi’ninde yapılan turların tamamlanması ardından Milletvekili Usluer yanımızdan ayrılırken Akın Sallarel ve beraberindekiler Orhangazi Mahallesine doğru harekete geçiyor. Orhangazi mahallesine geçmeden önce öğle yemeği için küçük bir mola veriliyor. Bu sırada CHP’liler, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Harun Karacan ile karşılaşıyor selamlaşıyor yemeğin ardından Orhangazi mahallesine doğru yola çıkılıyor.  Yolda Sallarel genel anlamda CHP’nin yapmış olduğu çalışmaları soruyorum. “Çalışmalar halkta nasıl bir karşılık görüyor?” diye konuştu. 

“Emek ve 71 Evler Mahallesinde partimize destek çok arttı”
Sallarel, genel anlamda Eskişehir’in genelinde CHP’nin yapmış olduğu çalışmalara halkın ciddi anlamda sempati duyduğunu belirterek, “Özellikle Emek ve 71 Evler mahallelerinde ciddi şekilde destek görüyoruz. Kadın kollarımız kapı kapı gezip tek tek evlere “neden hayır” demeleri gerektiğini anlattılar. Son altı ayda partide inanılmaz bir hareketlilik var. İnsanlar çok istekle parti çalışmalarına katılıyorlar.  İlgi ve alaka çok fazla. Önceden mahallelerde ekipleri oluşturmakta sıkıntı yaşarken şimdi  ekipler en az 20 kişiden oluşuyor.

Çalışma yönteminiz ne şekilde ilerliyor?
Biz gideceğimiz yeri kendimiz belirlemiyoruz.  Parti koordinasyon merkezimizin bizi yönlendirmesi ile hareket ediyoruz. Parti Koordinasyon Merkezimizin başında aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclisi üyesi olan Emre Genç var. Emre Bey ile haftalık programlar yapıyoruz. Koordineli şekilde ve bu Programlara Milletvekillerini ve Belediye Başkanlarını da dahil ederek sürekli farklı bölgelerde ziyaretlerimizi sürdürüyoruz. CHP Tepebaşı İlçe Örgütümüz de bu şekilde çalışıyor.

Referandum çalışmalarınızı hangi mahallelerde tamamladınız?
Emek ve 71 Evler ile başladığımız çalışmalarımız Kurtuluş, İstiklal, Yıldıztepe, Gültepe, Yenidoğan ve Cunudiye olmak üzere sekiz mahallede tamamlandı. Daha öncede ara ara mahallelere gittiğimiz için insanlarda bir göz aşinalığı oluştu ve bizi çok iyi karşılıyorlar. Bu bizim için bir artı tabiki. İnsanlar bize sadece “seçim için, referandum için, oy için geldiniz” demiyorlar rutin bir ziyaret algısında gelişiyor. Bu da bizim ilişkilerimizi kuvvetlendiriyor. Kapılar sonuna kadar açılıyor.  Bizdeki bu çalışma 2019 seçimlerine yansıyacak. 811 sandık var ve bizim 811 sandıkta sorumlumuz şuan hazır, köyler dahil. 
 
 Kararsızlar Orhangazi'de yoğunlukta
Orhangazi mahallesine varıyoruz.  Orhangazi Mahallesi esnafını dükkân dükkân ziyaret eden Sallarel, “Hayır'ın 'Tek adam rejimine' karşı olduğuna dikkat çeken açıklamalar ile insanları Hayır cephesine yaklaştırmaya çalıştı. Bunun yanı sıra esnafın şikâyetleri, kahvehane ziyaretlerinde işsiz gençlerin sorunlarını dinledi.  Kararsız bir kesimin kendini keskin şekilde belli ettiği mahallede Sallarel, İktidara yönelik birçok eleştiride bulunan kararsızları, anayasa referandumunda hayır vermeleri için maddelerden örnekler vererek ikna etmeye çalıştı. Bunun yanı sıra Sallarel’in Orhangazi Mahallesi çalışmasında dikkat çeken bir diğer önemli ayrıntı ise referandumun parti meselesi olmadığını her sıktığı elde vurgulaması oldu diyebilirim.
 
 Akın Sallarel kimdir?
Eskişehir'de doğdu. Yunusemre Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü'nden mezunu olan Sallarel, özel bir şirkette elektrik teknisyeni olarak çalışmaktadır. Siyasete Cumhuriyet Halk Partisi'nde üye olarak başladı. Ardından mahalle temsilciliği olarak 3 seçim dönemi görev yaptı. Tabandan gelen bir örgüt temsilcisi olduğunu söyleyen Sallarel, 2015 seçimlerinde CHP Eskişehir Odunpazarı İlçe Başkanlığı’na seçildi.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.