Çakırözer:16 Nisan bir genel seçim değildir

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer partisinin il basında yaptığı basın toplantısında Eskişehir’e 3. üniversite kazandırılmasının ret edilmesi ile ilgili Kültür Bakanı Nabi Avcı'nın kendisine verdiği cevapla ilgili açıklamalarda bulundu.

Çakırözer:16 Nisan bir genel seçim değildir
18 Mart 2017 Cumartesi 16:09

HABER: GÖZDE ÇELİK
Çakırözer yaptığı basın açıklamasında,‘’TBMM’ de görev yapmakta olan 6 Milletvekili’nden  biri olan aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın 16 Nisan Anayasa  değişikliğine ilişkin değerlendirmeleri basına yansıdı. Son derece  talihsiz bulduğum bu değerlendirmelerine ilişkin görüşlerimi sizinle paylaşmak istiyorum:
Avcı, Eskişehir aldığı hizmetleri de hesaba katarak oy kullanacaktır kör değildir nankör hiç değildir. Avcı hayır oyu kullanacak tüm yurttaşlarımız  için kör ve nankör yakıştırmalarını  uygun görmüş demektir. Bu hem hayır oyu kullanacak vatandaşlarımıza  çok büyük bir haksızlık, yakışmayan bir söylemdir. Sayın Bakan neyi ima etmektedir? Hayır çıktığında kör ve  nankör  olarak nitelendirdiği Eskişehir halkı artık hizmet alamayacak mıdır? Yatırımların ön koşulu tek adam yönetimine  evet demek midir?
16 Nisan bir genel seçim değildir  
16 Nisan bir genel seçim değildir   sayın bakana hatırlatırım, yapılan hizmetlerle  bir ilgisi yoktur, gelecek kuşakların nasıl yönetileceğinin oylamasıdır. Evet ve Hayır oylarını kullananlar bizim için aynı ölçüde saygıya değerdedir, sayın bakanın sonradan kendisinin de söylediği sözlerden ötürü üzüldüğüne inanıyorum ki bu ifadelerini tekrar  gözden geçirecektir ve referandumda ne oy kullanırsa kullansın  tüm Eskişehirlileri  rahatsız edecek bu sözlerini düzeltmeye davet ediyorum dedi.
3. Üniversiteye sahip çıkma meselesi şehrin ihtiyaçlarına sahip çıkma meselesidir
Geçtiğimiz hafta TBMM’de gündeme getirdiğimiz 3. Üniversite konusundaki teklifimiz ve teklifin AK Parti’nin  oylarıyla TBMM’de reddedilmesiyle ilgili de sayın bakan Avcı’nın değerlendirmeleri basına yansıdı.
Sayın bakan CHP’li arkadaşlarımızın ve belediyelerimizin Eskişehir’de yapılan işlere sahip çıkma gayretlerini biliyoruz. Ona alıştık ama şimdi de henüz yapmadığımız ve yapacağımız işlere de sahip çıkma evresine geçtiklerini görüyorum ifadelerini kullanmış. Sayın Bakana hatırlatmak isterim, Eskişehirliler CHP’li belediyelerin hizmetlerinden memnunlar. Bu kanıtlanmış bir tespittir. Sayın Büyükerşen’i Eskişehir halkı 4 kez üst üste seçti. Sayın Ahmet Ataç’ı 3 kez seçi. Sayın Kazım Kurt’u da AK Parti’de olan belediyeden alarak CHP’ye emanet etti.3. üniversiteye sahip çıkma meselesi ise bu şehrin ihtiyaçlarına sahip çıkma meselesidir. 3. Üniversite dönemin Başbakanının 2011’deki seçim öncesi vaadiydi. Ancak 3. Üniversite arayışının mazisi daha gerilere gider. Benim kendi hafızamda o dönemin Ticaret Odası başkanı Cemalettin Sarar’ın ETO’nun bir üniversitesi kurulsun diye 2006 yılından itibaren uğraştığını hatırlıyorum.
 Eskişehir’e 3. Üniversite talebi ilk kez gündeme geldi Mecliste
Mecliste yaptığım konuşmamda  bu talebin başta Eskişehir sanayicisi ve girişimcisi olmak üzere tüm Eskişehirlilerin ortak talebi olduğunu  yeniledim. Gelin birlikte bu müjdeyi halkımıza verelim dedim. Sayın bakan diyor ki 'Reddedilen 3. Üniversite değil, 3. Üniversite üzerinden şov yapma ve gündem oluşturma girişimi. Utku Çakırözer benim mektepten kardeşimdir, onu üzmek istemem. Ben mecliste şahsım adına bir şey istemedim. İçtüzüğün 37. Maddesinin her milletvekiline verdiği hakkını kullandım. Bu hakkı kendi adıma değil Eskişehirliler adına kullandım. İçtüzüğün 37. Maddesine göre bir milletvekili kanun teklifi verirse 45 gün içinde bu ilgili komisyonlarda ele alınmaz ise genel kurula doğrudan indirilebilir. Bu konuda ilgili milletvekili ve hükümet konuşma yapabilir der. Ben bu kanun teklifimi Mayıs ayında verdim. Sayın bakanın açıklamaları bunun pakete konacağı şeklinde oldu. Bir süre bekledik ve paketten çıktığını gördük. Ben de bu hakkımı kullanarak böyle bir teklifi meclis genel kuruluna indirdim. Eskişehir’e 3. Üniversite talebi ilk kez gündeme geldi mecliste.
Hükümetin elinde istediği yere üniversite açma yetkisi var
Erdoğan’ın başbakan olarak Eskişehir’e geldiğinde üniversiteyi açıyoruz dediği günden bu yana devlet üniversitesi sayımız 104 idi. Vakıf üniversitesi sayımız 62 idi. Toplam 166 idi. Devlet üniversitesi sayımız bugün itibari ile 118 vakıf üniversitesi sayımız 65 toplam 183’tür. Bunda kapatılan üniversiteleri de düşünürseniz Türkiye’de üniversiteler azalmamış artmış. Yani hükümetin elinde istediği yere üniversite açma yetkisi var. Bu yetkiyi istediği yere kullanıyor. Sayın bakanın benimle ilgili ya da teklifimle ilgili küçümseyici ifadelerini Eskişehirlilerimizin taktirine bırakıyorum. Eğer samimi iseler yeni bir seçimi beklemesinler referandum var yok demesinler. Bekleyen kanunu bir an evvel çıkaralım . Bu tartışmayı bir an evvel Eskişehir gündeminden çıkaralım geçen hafta birlikte bu müjdeyi verebilirdik.
 
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.