BUNUN ADI 'FAŞİZM'DİR!

Memur-Sen İl Temsilcisi Karaman, Hollanda'nın tavrına ilişkin olarak “Hollanda’da yaşananlar tam anlamı ile faşizmdir” dedi.

BUNUN ADI 'FAŞİZM'DİR!
14 Mart 2017 Salı 13:30

Memur-Sen İl Temsilcisi Muammer Karaman, Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik krize ilişkin açıklama yaptı. Karaman, Hollanda’nın Türk bakanlara uyguladığı engellere ilişkin, “Hollanda’nın Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ve Başkonsolosluğumuz yetkileri başta olmak üzere beraberindeki heyetin üyelerine karşı sergilediği ırkçı ve islamofobik engellenmesini şiddet ve nefretle kınıyoruz” dedi.
 Hollanda'nın Türk bakanlara uyguladığı engellere tepki gösteren Karaman, “Türkiye demokratik bir dönüşüm yaşıyor. Ses ne hikmetse batıdan geliyor. Türkiye, iktidarıyla muhalefetiyle kendi iradesini test edeceği 16 Nisan’a doğru yol alırken, Almanya’dan, Hollanda’dan ırkçılık ve İslam düşmanlığı ile bezenmiş hayır sesleri yükseliyor. En son Hollanda’da yaşananlar tam anlamı ile faşizmdir. Irkçı, İslam düşmanı ve göçmen karşıtı fikirler Avrupa’yı baştan aşağıya kuşatmış görünüyor. Bu tehlikeli hastalıklara yakalanmış Avrupalılar manipülasyon araçlarıyla Türkiye’yi tecrit etmeye kalkıyor. Dünyada yeni ortaklıklar kurmaya ve açılımlar gerçekleştirmeye kalkan ülkemize ‘Türkiye yalnızlaşıyor’ yalanı ile hizaya getirmeye çalışıyorlar. Dünyanın değişen dengeleri bu denge içerisinde Türkiye’nin kendi gücüne bağlı olarak artan rolünün Avrupa’yı telaşa düşürdüğü anlaşılıyor” ifadelerini kullandı.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.