Vali Ayyıldız: İlimizdeki vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar gözlenmektedir

İl Pandemi Kurul Toplantısı Vali Erol Ayyıldız’ın başkanlığında Valilik Yunus Emre Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. Vali Ayyıldız burada yaptığı konuşmada, “Son günlerde düğün, nişan, taziye, akraba, eş ve dost ziyaretlerinde maske kullanımı ve fiziki mesafe kurallarına istenilen düzeyde uyulmaması gibi nedenlerle ilimizdeki vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar gözlenmektedir. Bu vaka sayılarında yaşanan dalgalanmalar tehlikenin geçmediğini, tedbirlerin bütün ciddiyetiyle uygulanması gerektiğini bizlere göstermektedir” dedi.

Vali Ayyıldız: İlimizdeki vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar gözlenmektedir
31 Ağustos 2020 Pazartesi 16:35

Toplantıya; Garnizon Komutan Vekili Hv.Tuğg. Gürhan Ergürhan, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak, Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tuncay Döğeroğlu, Vali Yardımcısı Aslan Avşarbey, İl Jandarma Komutanı J. Alb Ercan Atasoy, İl Emniyet Müdürü Engin Dinç, ilçe kaymakamları, belediye başkanları ile kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri katıldı.

“Tüm dünyayı etkileyen bu pandemi sürecini hep birlikte iş birliği, güç birliği, gönül birliği ve el birliği içerisinde başarılı bir şekilde yürütmek zorundayız.” diyen Vali Ayyıldız, toplantının açılış konuşmasını yaparak, “Koronavirüs (Covid-19) salgını sürecinde il geneli vaka sayılarının yayılmasını önlemek, koronavirüsle mücadele kapsamında ilimizde yürütülen çalışmaları ve alınan tedbirlerin sürekliliğini değerlendirmek amacıyla yapacağımız “İl Pandemi Kurulu” toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Toplantımızın vatandaşlarımızın sağlığına katkı sunmasını diliyorum.” dedi.

Sürecin başından bu yana Eskişehir’deki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının Kovid-19 ile mücadelede örnek davranış sergilediğini hatırlatan Vali Ayyıldız, bu zorlu süreçte sağlık çalışanlarının ise insanüstü gayret sergilediğini belirtti. Vali Ayyıldız, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Toplantı vesilesiyle Kovid-19 ile mücadele kapsamında halk sağlığını korumak ve salgının yayılmasını kontrol altına almak için büyük bir gayret ve çaba içerisinde çalışmalarını sürdüren tüm çalışma arkadaşlarıma, sağlık ordumuza çok teşekkür ediyorum.

Tüm dünyayı etkileyen bu pandemi sürecini hep birlikte iş birliği, güç birliği, gönül birliği ve el birliği içerisinde başarılı bir şekilde yürütmek mecburiyetindeyiz. Bunu mümkün kılmak için mücadeleyi her zamankinden daha çok ciddiye almak ve herkesin bu mücadelenin içerisinde yer almasını sağlamak zorundayız. Kovid-19’la mücadelenin olmazsa olmazı olan “maske kullanımı, fiziki mesafe ve hijyen” noktasında toplumun tüm kesimlerindeki farkındalığı artırmalıyız. Rahatlık ve rehavetin ciddi olumsuzluklara yol açabileceği gerçeğinden hareketle hem bireysel hem de toplumsal sorumluluklar noktasında virüsle olan mücadeleyi toplumun tüm kesimlerine yaymalıyız.

Bildiğiniz gibi Koronavirüs salgını ile mücadelede geçtiğimiz Haziran ayı ile birlikte kontrollü sosyal hayat dönemine geçmiş bulunuyoruz. Ancak, son günlerde düğün, nişan, taziye, akraba, eş ve dost ziyaretlerinde maske kullanımı ve fiziki mesafe kurallarına istenilen düzeyde uyulmaması gibi nedenlerle ilimizdeki vaka sayısında arzu etmediğimiz artışlar gözlenmektedir. Bu vaka sayılarında yaşanan dalgalanmalar tehlikenin geçmediğini, tedbirlerin bütün ciddiyetiyle uygulanması gerektiğini bizlere göstermektedir.

Sürecin başından bu yana Eskişehir’deki bütün kamu kurum ve kuruluşları işin ucundan tutarak örnek davranış sergiledi. Hastanelerimiz koordineli bir şekilde süreci yönetmeye çalışıyor. Ancak yapacağımız çalışmalarla yeni bir farkındalık yaratarak, filyasyon ekiplerimizin sayısını ve işlevini artırarak hem kamu kurum ve kuruluşlarımızın emeklerini hem de sağlık çalışanlarımızın insanüstü gayretlerini korumalıyız.

Bu düşüncelerle sözlerime son verirken ülkemizin ve dünyamızın Kovid-19’la mücadeleyi en kısa zamanda başarıya ulaştırmasını ve insanlığın Kovid-19 öncesi döneme yeniden merhaba demesini diliyorum.”

Konuşmasının ardından Kurul üyelerine söz veren Vali Ayyıldız, konu hakkındaki görüş ve önerileri aldı.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.