SİVRİHİSAR ÇİFTÇİSİNİ DOLU VURDU

İyi Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, "Görüştüğümüz köylülerden aldığımız bilgilere göre hasat yapmaya hazırlanan köylülerimiz dolu nedeniyle kışlık ekimi yapılan Arpa, buğday,çavdar,yulaf , tarla bitkilerinden Haşhaş,pancar,Mısır, Nohut ,Ayçiçeği ,fide bitkilerinden Domates,Salatalık,patlıcan,fasulye ve meyveler büyük oranda zarara uğramıştır." dedi.

SİVRİHİSAR  ÇİFTÇİSİNİ   DOLU  VURDU
25 Haziran 2020 Perşembe 12:06

Geçtiğimiz günlerde  başlayan sağanak yağışlar ve  sonrasında  şiddetli doluya dönüşen  yağışlar neticesinde   Sivrihisar köylerinden Buzluca,Benlikuyu,Ahiler ,Yenidoğan,Karacaören  ve İlyaspaşa köylerinde  telafisi olmayan hasarlar oluştuğunu belirten Toptaş, "Görüştüğümüz köylülerden aldığımız  bilgilere göre  hasat yapmaya  hazırlanan  köylülerimiz dolu  nedeniyle  kışlık ekimi yapılan Arpa, buğday,çavdar,yulaf  , tarla bitkilerinden Haşhaş,pancar,Mısır, Nohut ,Ayçiçeği ,fide bitkilerinden  Domates,Salatalık,patlıcan,fasulye  ve meyveler  büyük oranda  zarara  uğramıştır.

  Bazı köylerde ve bölgelerde hasar  oranın   %100 olduğu bazı bölgelerde  kısmi, hasarların  oluştuğu  tespit edilmiştir.

    Hasar gören   bu köylerde hasar  tespiti yapılarak   çiftçilerimize gereken   maddi destek sağlamalıdır.

   Çiftçimizin  Ziraat bankasına  ve Tarım kredi  kooperatiflerine  olan borçları  faizsiz  ertelenmelidir .

   Çiftçimizin   elektrik  ve  su  borçları ertelenmeli veya  affedilmelidir.

 Tekrar ekim yapabilmeleri için  tohum,gübre ,ilaç  yardımı  yapılmalıdır.

Zaten zor şartlarla  hayatlarını  idame eden  çiftçilerimize  bu tür yardımların  acilen  yapılarak  bu zor günlerde  devletimizin  çiftçimizin  yanında görmek  en büyük arzumuzdur" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.