SAVUNMA SUSTURULAMAZ

AK Parti ve MHP'nin Avukatlık Kanunu'nda ve baroların seçim sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı birçok ilden yürüyen baro başkanları Ankara girişinde polis tarafından “Valilik izni yok” denilerek engellenmişti. Bunun üzerine Eskişehir Barosu’na kayıtlı çok sayıda avukat Eskişehir Adliye binası önünde bir araya gelerek, baro başkanlarına destek oldu.

SAVUNMA SUSTURULAMAZ
22 Haziran 2020 Pazartesi 16:41

Ankara’ya yürüyen baro başkanlarının Ankara’nın girişinde yürümelerinin engellemeleri üzerine Eskişehir Barosu’na kayıtlı çok sayıda avukat Eskişehir Adliye binası önüne gelerek Baro başkanlarına destek oldu. Burada okunan bildiride  “Başkanlarımızın yanında olduğumuzu buradan kamuoyu bilgisine sunuyoruz. Barolar,  Yargı bağımsızlığı, avukatlığın bağımsızlığı, adil yargılanma, hak arama özgürlüğü için vardır. Savunma susturulamaz” denildi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.