“Sağlıkçılarımız ve eğitimcilerimizin tüm hakları verilmeli”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Türkiye Kamu-Sen Eskişehir temsilciliğini ziyaret etti. Çakırözer, ziyaretinde Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman’dan salgın döneminde sağlık ve eğitim emekçilerinin talep ve sıkıntılarını dinleyerek, emekleri için teşekkür etti.

“Sağlıkçılarımız ve eğitimcilerimizin tüm hakları verilmeli”
15 Ekim 2020 Perşembe 14:06

SENDİKALARIN SESİNE KULAK VERİLMELİ”

CHP Eskişehir Milletvekili Utku ÇakırözerTürkiye Kamu Çalışanları Sendikaları Konfederasyonu’na bağlı Türk Eğitim Sen ve Türk Sağlık Sen Eskişehir şube başkanlarıyla bir araya geldi. Çakırözer, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı ve Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman’dan Eskişehir’de sağlık ve eğitim emekçilerinin talep ve sıkıntılarını dinledi.

CHP’li Çakırözer, şube başkanları aracılığıyla sağlık emekçileri ve eğitim emekçilerine emekleri için teşekkür etti. Çakırözer, “Dünya olarak bir salgın döneminden geçmekteyiz. Bu süreçte sağlık emekçilerimiz başta olmak üzere eğitimcilerimiz de olağanüstü çaba ile görevlerini yerine getirmek için mücadele veriyor. Emekleri için teşekkür ediyorum. Sağlıkçılarımızın da, öğretmenlerimizin de bu süreçte neler yaşadıklarını biliyoruz. Nereye gitsek talepler aynı. İktidar artık sendikaların sesine kulak vermeli. Öğretmenlerimizin ve sağlıkçılarımızın emeklerinin karşılığı bir an önce verilmeli, tüm talepleri karşılanmalı” dedi.

“ÇOK YIPRANDILAR”

Ziyarette konuşan Şube Başkanı Urfalı, salgın döneminde eğitim emekçilerinin öğrencilerin en iyi eğitimi alabilmeleri adına çalıştıklarını belirterek, “Öğretmenlerimiz bu olağanüstü salgın döneminde, öğrencilerimizin eğitim süreciyle ilgili ellerinden geleni yapıyorlar.Salgında kademeli de olsa yüz yüze eğitimler başladı. Uzaktan eğitimde, yüz yüze eğitimden çok daha fazla mesai ve emek harcandı.Hak ve kazanımlarının korunması anlamında süreç ve mevzuat her daim öğretmenlerin lehine olacak şekilde işletilmelidir” dedi.Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman ise, “Pandemi sürecinde sağlık çalışanları ailelerinden uzakta kaldılar, hasta oldular, maalesef hayatları kaybettiler. Gerçekten çok yıprandılar ve hala yıpranmaya devam ediyorlar.Buna karşılık Sağlık Bakanlığı ile yaptığımız görüşmeler, Türkiye genelinde yaptığımız eylemlere karşılık olarak, sağlık çalışanlarının mali ve özlük haklarında bize düzenleme yapılmadı” diye konuştu.
 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.