Sağlıkçılardan ‘Alkış karın doyurmuyor. Hakkımızı istiyoruz’ eylemi

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Üyeleri tarafından Yunus Emre Devlet Hastanesi önünde ‘Alkış karın doyurmuyor. Hakkımızı istiyoruz’ konulu basın açıklaması gerçekleşti.

Sağlıkçılardan ‘Alkış karın doyurmuyor. Hakkımızı istiyoruz’ eylemi
24 Temmuz 2020 Cuma 15:14

Sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılan basın açıklamasında ülkede giderek derinleşen ekonomik krizle beraber artan hayat pahalılığı, maaşların erimesi ve performans (ek ödemelerin)ödemelerinin adaletsiz dağılımı protesto edildi.

Sağlık emekçileri adına konuşan SES Şube Başkanı Dr. Birtürk Özkavak, “Bizler gecesini gündüzüne katan, yağmur, kar, kış demeden, tatil, bayram demeden iyi bir sağlık hizmeti vermeye çalışan insanları yaşatmak, iyileştirmek için uğraşan sağlık emekçileriyiz. Her birimiz hekiminden hemşiresine laborantından röntgen teknisyenine işçisine ve tüm diğer branşlarda çalışan sağlık emekçilerine kadar işimizde en küçük bir aksaklık yapmadan çalışıyoruz. Bizler bu kadar yoğun ve özverili çalışmamıza rağmen her geçen gün yoksullaşıyor, her geçen gün daha ağır çalışmak zorunda kalıyoruz” dedi.

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDI”

Pandemi süresince kendilerini sahte alkışlarla oyalayan, yere göğe sığdıramayanların bugün gelinen noktada sağlık emekçilerinin gelirlerinde en önemli payı olan döner sermaye ödemelerini çalışanların büyük çoğunluğu için sıfırladıklarını kaydeden Özkavak,

“Maalesef yüzlerce çalışan içinde iki haneli rakamlara kadar düşürdüler. Gerekçe olarak her seferinde gelirlerin azaldığından giderlerin arttığından çalışanların arasındaki iletişimi dayanışmayı bozacak açıklamalara sarılıyorlar. Oysa biz biliyoruz ki sağlık emekçileri her zaman gecesini gündüzüne katarak çalışmış herkese derman olmaya şifa dağıtmaya çalışmışlardır. Salgın süresince yüzlerce arkadaşımız hastalığa yakalanmış ne yazık ki kırkın üzerinde sağlık emekçisi hayatını kaybetmiştir. Ama artık bıçak kemiğe dayanmıştır. Alkışlar karın doyurmuyor” şeklinde konuştu.

“CANIMIZA TAK ETTİ”

Artan kriz ve hayat pahalılığının canlarına tak ettiğini de vurgulayan Özkavak, “Emeğimizin karşılığını hakkımızı istiyoruz. Baştan beri performans sistemine karşı olduk defalarca açıklama yaptık. Adil olun. Bir kez olsun çalışanları düşünün. Performans sistemi kaldırılsın. Temel maaşlarımız artırılsın. SES olarak sağlık emekçilerinin haklı taleplerinin yanındayız ve haklarını alana dek mücadele yürüteceğiz. ses her zaman ve her koşulda sağlık emekçilerinin gerçek sendikasıdır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.