SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE SİYAH ÇELENK

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından eski hava hastanesi bahçesindeki ağaçların kesileceği iddia edildi.  Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ve STK’lar Sağlık İl Müdürlüğü önünde eylem yaparak siyah çelenk bıraktı.  

SAĞLIK İL MÜDÜRLÜĞÜNE SİYAH ÇELENK
12 Temmuz 2019 Cuma 14:09

Sağlık İl Müdürlüğü tarafından eski hava hastanesi bahçesindeki ağaçların kesileceği iddia edildi.  Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği ve STK’lar Sağlık İl Müdürlüğü önünde eylem yaparak siyah çelenk bıraktı.   Açıklama öncesi grubun yanına gelen Sağlık İl Müdür Yardımcısı Seyit Ahmet Güllü kesilmiş bir ağacın olmadığını ifade ederek, “Bu işin büyütülmesini anlamış değiliz. Kesilen bir ağaç yok.  Kurullar arası yazışmalar devam ediyor. Bu yazışma dışarı sızdırılarak gündem oluşturuldu.  Sendikalarımızın buraya sahip çıkması sevindirici. Hassasiyetinize teşekkür ediyoruz ama böyle bir şey yok” dedi.

ŞİDDETLE KINIYORUZ 

Daha sonra Eskişehir Çevre Koruma ve Geliştirme Derneği Başkanı Sadık Yurtman bir açıklama yaptı. Yurtman, “Sağlık il Müdürlüğü;  Yunus Emre Devlet Hastanesi 2 Eylül Hizmet Binası ön bahçesindeki tescilli 70 yaşındaki çam ağaçlarını kesmek için girişimde bulunduğu yönündeki girişimleri şiddetle kınıyoruz. Bu ağaçların kesilmek istenmesindeki amaç nedir? Bu konunun aydınlığa kavuşturulması için yetkililerden açıklama beklediğimizi bildiririz.  Eskişehir Çevre Derneği olarak Ağacı Sev, Yeşili Koru,  Karbon Salınımını azalt , İklim Değişikliğinin önüne geç felsefemiz doğrultusunda her türlü çevreye zarar veren girişimlerin karşısında olacağımızı bir kez daha kamuoyu ile paylaşırız.  Dün kömürlü termik santral; bugün Murat Dağı Siyanürlü çamur havuzları ve Sülemaniye Yalınlı, Dumluca mahallelerindeki 187 bin ağaç; Yarın soluduğumuz hava içtiğimiz su yaşadığımız topraklar tehdit altında. Herkesi havasına suyuna ve toprağına sahip çıkmaya davet ediyoruz.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.