SAFİYE EROĞLU, ÜYELERE SESLENDİ; SÖZÜNDE DURMAYAN BAŞKANA TESLİM OLMA

Eskişehir Devlet Hastanesi’nde ebe olarak görev yapan Safiye Eroğlu, Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanlığına adaylığına açıkladı.

SAFİYE EROĞLU, ÜYELERE SESLENDİ; SÖZÜNDE DURMAYAN BAŞKANA TESLİM OLMA
10 Mart 2018 Cumartesi 12:04

Adaylığını 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde açıklayan Eroğlu, mevcut başkan Hasan Hüseyin Köksal’a karşı yarışacak. 

Eroğlu, yaptığı basın toplantısında mevcut yönetime sert ifadelerle yüklendi. Mevcut yönetimin birçok vaadini gerçekleştirmediğini ve tabanda rahatsızlık yarattığını savunan Eroğlu, üyelere seslenerek şunları söyledi: “Korkma, hareket geç. Sözünde durmayan başkana teslim olma. Yüzde 88’i kadın olan sağlık camiasında yönetiminde bir kadına dahi görev vermeyen mevcut başkan ve yönetimine gerekli cevabı sahada ve sandıkta ver.”

“Üyelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına korku ve tehditle değil saygı, sevgi ve ilgiyle yaklaşacağız…”

 ‘Sağlık-Sen Değişim Hareketi’ olarak tüm sağlık çalışanlarının yanında olduklarını ve üyeyi yalnız bırakmayacaklarını belirten Eroğlu, “Hastanelerde son 4 yıldır eriyen döner sermaye ücretlerinin farkındayız, mevcut başkanın umurunda bile olmayan bu konuyla ilgili gereken mücadeleyi vereceğiz ve hakkımız olan özlük haklarımızı koparıp alacağız.

Üyelerinin yüzde 88 ini kadınların oluşturduğu bir sendikada kadınların çok ihmal edildiğinin farkındayız.  Kadınlar Komisyonunu sahada çok daha aktif çalıştırarak kadının hakkını koruyacak ve kadının gücünü ortaya çıkaracağız.  Kadınlar komisyonunu sadece yemek organizasyonu yapan ve gezi düzenleyen bir yer olmaktan çıkartıp asli görevine yani kadın üyelerimizin sorunlarını çözme görevine geri döndüreceğiz. Üyelerimize ve tüm sağlık çalışanlarına korku ve tehditle değil saygı, sevgi ve ilgiyle yaklaşacağız” ifadelerini kullandı.

Yöneticilere baskıya karşı gerekli tedbirleri alın uyarısı

Tüm sağlık çalışanlarından destek isteyen Eroğlu, “Ayrıca tüm sağlık yöneticilerinden seçim süreci boyunca sağlık çalışanlarına herhangi bir baskı, yönlendirme veya tehdit olmaması için gerekli tedbirleri almalarını rica ve talep diyorum” dedi.


Etiketler; #Safiye Eroğlu
Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.