SAADET PARTİLİ GÖZEGİR: HALKIN CEBİNE GÖZ DİKEMEZSİNİZ

Saadet Partisi Tepebaşı İlçe Başkanlığı Tanıtma Başkanı Sercan Gözegir Hükümet ve yerel yönetimlere eleştirilerde bulundu. Belediyeyi su zammı ile ilgili olarak eleştiren Gözegir, hükümete “elinizi vatandaşın cebinden çekin” diye seslendi.

SAADET PARTİLİ GÖZEGİR: HALKIN CEBİNE GÖZ DİKEMEZSİNİZ
04 Aralık 2019 Çarşamba 11:56

Ülke ekonomisinin dibe vurduğunu belirten Gözegir, “Elektrik, Doğalgaz ve Vergilere zamlar yaparak, halkımıza azap çektiriyor. Yılbaşında zamlar yine kapıda gözüküyor. Eskişehir seçmeni, yerel seçimlerde ana muhalefet partisini, genel seçimlerde iktidar partisini destekledi. Şimdi bir durum değerlendirmesi yapalım. Geçtiğimiz yıl kalabak suyuna yapılan zamla sarsılan hemşehrilerimiz, bu yıl şebeke suyuna yapılan fahiş zamla bir darbe daha aldı. Şehrimize gelen turist sayısı her geçen yıl artıyor. Müze ve parklardan elde edilen gelirler insanın en temel ihtiyacı olan su maliyetini karşılamıyor mu? Şehrimizdeki sorunlar artarak devam ederken halkın cebine dokunmaya devam mı edeceksiniz?

Ömerağa mahallesi Sağlık ocağı sorunu yaşarken mahalle sakinleri yaşlısı çocuğuyla metrelerce yürümek ve sıra beklemek zorunda iken, Bağlar ve Bahçelievler mahalleleri kapalı pazar sıkıntısı çekerken, kentsel dönüşüm, afet riskli alan bölgesi sıkıntıları ile uğraşan mahalleler varken siz tüm bu sorunların üstünü örtüp halkın cebine gözü dikemezsiniz. Hükümet ve Yerel yönetime sesleniyoruz. Bir an evvel bu yanlışlardan dönün halkın cebinden elinizi çekin artık” dedi.

Devlet kar amacı gütmez

Asgari ücreti ve EYT’lilerin sorunlarının çözülmesi gerektiğinin altını çzen Gözegir, “Devlet, kar amacı güden bir işletme değil, vatandaşlarının saadet ve selameti için var olan bir unsurdur. Bu yüzden kutsaldır. Devlet; Vatandaşının alın teri ile kazandıklarına göz diken, üç beş barona mali kıyak geçen, asgari ücretlisine “En iyi ücret bizde, daha ne verelim” diyerek iyice açlığa mahkum eden, üniversitelerinden mezun ettiği gençlerine “Herkes iş bulmak zorunda değil” diyerek adeta dalga geçen bir yapı değildir. Ya da Devlet olmak; “Bunlar birer manipülasyon. Falanca ülkeler battı. SGK çöker, Ülke batar” demeden, EYT mağduru Vatandaşlarına bir zamanlar verdiği hakkı iade etmektir. Sosyal belediyeciliği esas alan Devlet; Elektriğe, doğalgaza, akaryakıta gelen zamları bahane edip ekmeğe, suya, ulaşıma ilk fırsatta devasa zamlar yapmaz. Yani Devlet bahane değil, çözüm üretir. Yol, köprü, hava limanı yaparken paramız yoktu, bir çözüm buldunuz yollar, köprüler, hava limanları yaptınız. Tramvayı Şehrimize kazandırırken de paramız yoktu, bir çözüm buldunuz ve tramvayımız oldu. Yerel yönetiminden İktidarına kadar, Devletin gücünü gösterme zamanı geldi de geçiyor bile. Haydi almakla övündüğünüz % 50’lik oylar aşkına yaptığınız zamları geri çekin. Böylece bu Millete vefanızı da, Devlet olmanın ne demek olduğunu da görelim” diye konuştu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.