PORSUK'U ÖRNEK ALIP İZMİR'E YAPACAKLAR

Porsuk Projesi, Türkiye’nin diğer kentlerine örnek olmaya devam ediyor.

PORSUK'U ÖRNEK ALIP İZMİR'E YAPACAKLAR
17 Eylül 2019 Salı 14:21

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in göreve gelir gelmez başlattığı ve kent merkezine can veren Porsuk Projesi, Türkiye’nin diğer kentlerine örnek olmaya devam ediyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı ile Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı ekipleri,Büyükşehir Belediyesi’nin yaşama geçirdiği Porsuk projesini yerinde incelemek için Eskişehir’e inceleme gezisi düzenledi. 

Örnek belediyecilik çalışmalarını yerinde görmek üzere Eskişehir’e inceleme gezisi düzenleyen belediyelere, İzmir Büyükşehir Belediyesi de eklendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Aşıcı ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Dairesi Başkanlığı Kentsel Tasarım ve Kent Estetiği Şube Müdürü HasibeVelibeyoğlubaşkanlığındaki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ıslah çalışmalarını tamamlayarak Eskişehir’e kazandırdığı Porsuk Çayı’ını yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldılar.

İzmir Büyükşehir Belediyesi heyeti saha gezilerinin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in selamlarını ileten İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanı Çiğdem Aşıcı, Eskişehir’i çok beğendiklerini ifade ederek “ Eskişehir yeşil içerisinde muhteşem bir kent durumuna gelmiş. Tematik parklar, müzeler ve yaşam alanları her biri insanları Eskişehir’e bağlıyor. İzmir’de hayata geçirmeyi planladığımız, kentte kıyı ile buluşan dereleri şehrimize kazandırma projemiz hakkında teknik bir gezi düzenledik. Eskişehir’de Porsuk Çayı ıslahı ve sizlerin burada yapmış olduğunuz çalışmaları yerinde inceleyip fikir almak istedik. Sizlerden aldığımız bilgiler ile İzmir için uygulamak istediğimiz projemize bir an önce başlamak istiyoruz” dedi. 

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Büyükerşen “ İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in başarılı projeler üreteceğini çok iyi biliyoruz. Eskişehir ile İzmir arasında ilişkilerimizi daha da güçlendireceğimize inanıyorum. Sizleri Eskişehir’de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk yaşıyorum” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.