ÖVDER'DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA TEPKİ

ÖVDER Eskişehir Şube Başkanı Av. Heval Yıldız Karasu yaptığı açıklamada, Öğrenci velileri olarak aylardır MEB’in nitelikli diye belirleyeceği okulları, çocuklarımız ile kaygı ve merak ile beklediklerini söyledi.

ÖVDER'DEN MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI'NA TEPKİ
12 Nisan 2018 Perşembe 15:09

Tüm Öğrenci Velileri Derneği (ÖVDER) Eskişehir Şubesi, önceki gün Milli eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan illere göre sınavla öğrenci alacak lise türü, sayıları ve kontenjan bilgileri ile ilgili açıklama yaptı. MEB tarafından açıklanan tepki gösteren ÖVDER Eskişehir Şube Başkanı Heval Yıldız Karasu, “AKP, 4+4+4 sisteminden bu yana eğitimde izlediği dinselleştirme ve işçileştirme politikasındaki ısrarını sürdürecek. Sınavda başarılı olmuş çocuklarımızı  imam hatip ve meslek liselerine yönlendirerek ‘ödüllendirecektir'! Bu karanlık tabloyu kabul etmiyoruz” dedi.

ÖVDER Eskişehir Şube Başkanı Av. Heval Yıldız Karasu yatığı açıklamada, Öğrenci velileri olarak aylardır MEB’in nitelikli diye belirleyeceği okulları, çocuklarımız ile kaygı ve merak ile beklediklerini söyledi. Kaygı duymakta haksız olmadıklarının sınavla öğrenci alacak okulları ve kontenjan sayılarının açıklanması ile bir kez daha ortaya çıktığını belirten Karasu, “MEB tarafından gece yarısı yapılan açıklamaya göre, sınava girecek 1 milyon 200 bin öğrencinin sadece yüzde 10'u, yani 126 bin 536 öğrenci, Bakan Yılmaz'ın nitelikli olarak tarif ettiği 1367 okula yerleşecek. Bu okulların yarısından fazlası - 747 okul - ise imam hatip ve meslek liselerinden oluşacak. Dolayısıyla AKP, 4+4+4 sisteminden bu yana eğitimde izlediği dinselleştirme ve işçileştirme politikasındaki ısrarını sürdürecek. Sınavda başarılı olmuş çocuklarımızı  imam hatip ve meslek liselerine yönlendirerek ‘ödüllendirecektir'! Bu karanlık tabloyu kabul etmiyoruz” dedi.

9 BİN 868 ÖĞRENCİDEN SADECE 390’I OKULLARA YERLEŞEBİLECEK!

Eskişehir’e ait listede yer alan okullara bakıldığında ise çocukların Fatih Fen Lisesi, Eskişehir Anadolu Lisesi ve Şehit Mehmet Şengül Lisesi için kıyasıya yarışmak zorunda kalacağını vurgulayan Karasu, Bu üç okulun ise sadece 390 öğrenci alacağına dikkat çekti.  Eskişehir’de 8’inci sınıfta okuyan öğrenci sayısının 9 bin 868 olduğunun altını çizen Karasu, “Sınava girecek öğrencilerinin % 10 bu üç okul için vereceği yerleşme mücadelesi onların hayatlarının en unutulmaz günlerini oluşturacaktır. TEOG yerine getirilen sistemin, üniversiteye giriş sınavı gibi olmadığını, dolayısıyla çocuklarımızın ikinci bir şansının bulunmadığını, bu nedenle de çocuklarımızın telafisinin mümkün olmayan bir sisteme mahkûm edilmesini kaygıyla ve endişeyle karşılıyoruz. Bilinmelidir ki bu okullar biz velilerin beklentilerini karşılamıyor. Okul sayıları yönünden de imam hatip liseleri önceliklendirilmiş, köklü birçok okullar ya göz ardı edilmiş ya da sınavla alacak kontenjan sayısı sınırlı tutulmuştur” şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZIN GELECEĞİNİN KARARTILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ

ÖVDER olarak yeni sınav sisteminin yıkıcı sonuçlarından çocukların kurtulabilmesi için, bu sistemin 2018 yılında uygulanmamasını talep ettiklerini açıklayan Karasu, çocukların ilgi ve yetenekleri doğrultusunda parasız ve bilimsel eğitim almasını istediklerini söyledi. Milli Eğitim Bakanlığı’nı velilerin ve çocukların sesine kulak vermeye davet eden Karasu, “Çocuklarımızın zamanından, emeğinden, duygularından çalmaya kimsenin hakkı yoktur. Biz çocuklarımızın geleceğinin karartılmasına, istemediği okullarda yıllarının heba edilmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.