Mehmetçik'e el örgüsü Türk bayrağı

Eskişehir'deki bir ilkokulun öğrencileri ve öğretmeleri tarafından örülen Türk bayrağı, Afrin bölgesindeki Mehmetçik'e gönderildi

Mehmetçik'e el örgüsü Türk bayrağı
13 Mart 2018 Salı 12:33

Eskişehir'in Mihalgazi ilçesindeki bir ilkokulun öğrencileri ve öğretmeleri tarafından örülen Türk bayrağı Afrin bölgesindeki Mehmetçik'e ulaştırılmak üzere Hatay'a gönderildi.

Alpagut İlkokulu öğrencileri ve öğretmenleri tarafından Afrin'de terör örgütlerine yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda görev yapan askerlere destek olmak için bir metreye 1,5 metre boyutlarında örgü Türk bayrağı hazırlandı.

Yaklaşık bir ay süren emeğin ardından ortaya çıkan ay-yıldızlı bayrak, Afrin'deki askerlere ulaştırılmak üzere Hatay'ın Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığına iletildi.

Okul müdürü Melih Kayacan, öğrenciler ve öğretmenlerin parça parça ördüğü Türk bayrağının okulda birleştirildiğini belirterek, bayrak üstündeki ay ve yıldızın ise öğretmenler tarafından uzun uğraşlar sonucu tığla işlendiğini kaydetti.

Ortaya çıkan 1 metreye 1,5 metre ebatlarındaki Türk bayrağının kendilerini duygulandırdığını ifade eden Kayacan, şöyle konuştu:

"Öğrenci ve öğretmenlerimiz tarafından örülen şanlı bayrağımızı Afrin'de teröristlerle mücadele eden askerlerimize moral ve destek olmasını amacıyla gönderme kararı aldık. Reyhanlı İlçe Jandarma Komutanlığı ile irtibata geçip Afrin'e ulaştırılması için destek istedik. Olumlu yanıt almamızın ardından ay-yıldızlı bayrağımızı Reyhanlı'ya gönderdik. Bir sanduka içine yerleştirdiğimiz bayrağımızın yanında öğrencilerimiz yazdığı mektuplar da yer alıyor."

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.