MAGNESİT A.Ş ‘DEN DOĞAYA 2023 FİDAN

Eskişehir’de faaliyet gösteren RHIMAGNESITA Holding üyesi MAGNESİT A.Ş. 13. Çevre ve Ağaçlandırma Bayramını kutladı. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü ile birleştirilen etkinlikte madenciler doğaya 2023 fidan dikti.

MAGNESİT A.Ş ‘DEN DOĞAYA 2023 FİDAN
12 Kasım 2020 Perşembe 12:17

Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü ile iş birliği halinde yapılan ağaç bayramına  MAŞ Genel Müdürü Ekrem Bulur, Orman Bölge Müdürü Recep Temel, Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Osmangazi Üniversitesi Maden Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr.Halil İpek ve Prof.Dr. Adnan Konuk katıldı. Yukarı Kartal Mahallesindeki Kızılbük Madenciliğe ait sahada yapılan etkinliğin ev sahipliğini Berna Kızılbük yaptı.

         Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı Magnesit  A.Ş Genel Müdürü Ekrem Bulur yaptı. 13 yıldır fidan dikim etkinliği yaptıklarını söyleyen Sayın Bulur “Her sene kasım ayında çevre ve ağaç bayramı yapıyoruz. Son 2 senedir 11 Kasım gününe denk getirerek Milli Ağaçlandırma Gününü de kutluyoruz. Yer altındaki tek kullanımlık değeri yer üstüne çıkaran, ekonomiye kazandıran, istihdam yaratan, ülkemize döviz getiren bir şirketiz. Son aşamada ise ağaçlandırıp tekrar doğaya bırakıyoruz. Bugüne kadar 180 hektarlık bir alana 195 bin fidan diktik. 13 yıl önce diktiğimiz parsellerin artık orman olduğunu görmek bizi mutlu ediyor. Bu bizim sosyal sorumluluğumuz ve ülkemize olan borcumuz.   Bugün, alt işletmelerimizden Kızılbük Madenciliğin bir sahasındayız. Bu aile 47 yıldır madenci bir aile. Şef Ahmet olarak bilinen Sayın Ahmet Kızılbük ve ailesini kutluyorum” dedi. Genel Müdür Ekrem Bulur konuşmasında 10 Kasım ve Karabağ vurgusu da yaptı. Sahada bulunan Atatürk posterini ve Azerbaycan bayrağını gösteren Sayın Bulur “Dün Atamızın vefatının 82. Yıldönümüydü. Hüzünlüydük ama Azerbaycan’dan gelen bir haber ile hüznümüz sevince döndü. Karabağ yeniden Türkün oldu. İşte bu yüzden Azerbaycan bayrağını astık. 21.Yüzyıl Türk Yüzyılı olacak” dedi.

         Kızılbük Madencilik Genel Müdürü Berna Kızılbük ise ev sahibi sıfatıyla bir hoş geldiniz konuşması yaptı. “Biz madenciler kötü insan olarak lanse ediliyoruz, ama biz doğadan aldığımızı fazlasıyla geri veriyoruz. Yaşam için gerekli olan madeni çıkarıp, geleceğe nefes olsun diye Cumhuriyetimizin yaklaşan 100. Yılına atfen 2023 fidan dikiyoruz” dedi.

         Orman Bölge Müdürü Recep Temel “Ülkemizde örneği az olan güzel ve kıymetli bir uygulama yapıyorlar. Hem maden çıkarılıyor hem de doğa eskisinden güzel hale getiriliyor. Magnesit  A.Ş bizimle sürekli işbirliği halinde. Bugünde Milli Ağaçlandırma Günü. Tüm Türkiye’de 81 il ve 922 ilçede etkinlik yapıldı. Biz de sadece bugün ilimizde 88 bin fidanı toprakla buluşturduk. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

         Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ve Prof.Dr. Adnan Konuk da birer konuşma yaptı. Daha sonra katılımcılara fidan dikimi tarif edildi.

Programın son bölümünde ise protokol ve madende çalışanlar sahaya dağılarak fidanları dikti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.