KURT: VEKİLLERİN NE OLDUĞUNU ÖĞRENMEYE HİÇ Mİ HAKKI YOK?

Odunpazarı Meclisi’nde konuşan Başkan Kazım Kurt, Suriye’de hassas bir sürece girildiğini belirterek, herkesin söylediği söze attığı adıma dikkat etmesi gerektiğini söyledi.

KURT: VEKİLLERİN NE OLDUĞUNU ÖĞRENMEYE HİÇ Mİ HAKKI YOK?
03 Mart 2020 Salı 11:57

Sözlerine şehitleri anarak başlayan Başkan Kurt konuşmasında şu ifadelere yer verdi:  Kimin vatansever olduğuna biz karar veremeyiz. Herkes vatanseverdir ve herkes bu ülkede bir takım haklarını kullanarak düşüncelerini ifade etme özgürlüğüne sahiptir. Tartıştığımız konu hassas bir nokta. Bir farklı ortama girmişiz. Savaşın içindeyiz. Bu artık TBMM’den yetki alarak terör örgütlerini yok etmeye yönelik durum değil. Uluslar arası bir durum söz konusu. Fakat TBMM’nin haberi yok. “Ana muhalefet partisine niye haber vereyim?” deniliyor üslup böyle olursa bu iş gerilir. Elini uzatınca tokalaşmazsan bu iş gerilir. En çok birliğe beraberliğe ihtiyacımız olduğu zamanda herkesin söylediği söze, attığı adıma dikkat etmesi gerekir. Çok şey söyleyebiliriz. Ama şehitler verilmiş. Eleştiri hakkımız var ama bu hakkımızı kullanmaya korkuyoruz. Meclisin bilgisi yok henüz. 5 gün oldu. Hiç mi hakkı yok vekillerin ne olup bittiğini öğrenmeye. Yanlış üstüne yanlış yapmaya gerek yok. Sayın Devlet Bahçeli’ye özel bilgi verilip sayın Kılıçdaroğlu’na bilgi verilmemesi şık ve doğru bir şey değil. Bilmemiz gerekir; şuanda Suriye’de ne oluyor ki sizin politikalarınızı destekleyelim. Aksi halde kimsenin bizi esir alma gibi bir hali yok. Sorumluluk olmadıkça savaş bir cinayettir. Suriye’deki savaş bizim için niçin zorunlu bunu bize birilerinin anlatması gerekir. Bu işler başlamadan bunları konuşmak gerekirdi. Ama ben yaparım arkadan istim gelir mantığı Türkiye’yi doğru bir yere götürmüyor. İnsanların büyük bir kısmı savaşı desteklemiyor. Ama Mehmetcik Suriye’ye girmiş bu çocuklara yazık olmasın diyor. O yüzden ordumuzun arkasında duruyoruz. Artık bu bir savaş. Suriye rejimine karşı savaşıyoruz. Meclisten alınan terör örgütlerine müdahale izninin çok ötesinde bir durum söz konusu. Artık tartışmayalım, konuşmayalım ama artık doğru işler yapalım. Eskiden terör sorunu vardı. Şimdi bir de Suriye sorunu çıktı. Daha uygun ortamlarda değerlendirme yapmak lazım. Umarım ve dilerim daha çok insanımız ölmez, şehidimiz olmaz. Bu noktada şehit olan askerlerimize rahmet diliyoruz.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İnci Ersoy - 4 yıl önce
Sayın başkanım Kazım Kurt,durumumuzu ve duygularımızı o kadar güzel ifade etmişsiniz ki size çok tşk eder saygilarımı sunarım.