İYİ PARTİ’DEN SANAYİ ODASINA ZİYARET

İYİ Parti Eskişehir İl Başkanı Av. Mehmet Ektaş, Odunpazarı İlçe Başkanı Zafer Tuna ve Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk ile birlikte Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş’ı makamında ziyaret etti. Eskişehir sanayisindeki gelişmeler ve Eskişehir Sanayi odasının çalışmalarının değerlendirildiği ziyarette Eskişehir sanayicisinin liman bağlantılı demiryolu ve Hasanbey lojistik merkezinin sanayi bölgesine bağlantısı konuları da konuşuldu.

İYİ PARTİ’DEN SANAYİ ODASINA ZİYARET
04 Kasım 2020 Çarşamba 10:56

Sanayi Odası başkanı Kesikbaş; “ Eskişehir, ülkemizin sanayi alanındaki büyümesinden hak ettiği payı maalesef alamıyor. Havacılık ve beyaz eşya alanında iyiyiz ancak mobilya ve otomotiv sektörlerindeki gelişmeleri ıskaladık. Önümüzde çok büyük bir fırsat var. Raylı sistem teknolojisi. Raylı sistem alanında şehrimizin 100 yılı aşkın bir kamu tecrübesi var. Bu alana maalesef özel sektör olarak gerekli ilgi gösterilmemiş. Son yıllarda bu konuda yapılan çalışmalar umut verici olmasına rağmen raylı sistem yatırımlarının başka şehirlere kaydırılması bizi üzüyor. 38 milyar Avroluk bu pazarda üretici olarak biz de yerimizi almak istiyoruz. Bu konuda Eskişehir’de bir farkındalık oluştu. Bu kararlılığımızı Ankara’ya iyi anlatmalıyız. Raylı sistemler üretimi şehrimize çok büyük katkı sunacaktır. Bunu kaçırmamamız, bir an önce harekete geçmemiz gerekiyor” dedi.

Kendisi de eski bir demiryolu mensubu olan İl Başkanı Ektaş : “  Eskişehir sanayi odamızın raylı sistem üretim taleplerine öncülük yapmasını çok önemsiyoruz. Sanayi odamızın başkanını bu çalışmalarından dolayı kutluyorum. Yatırımcıların en fazla önem verdiği, sanayinin demiryolu ve liman bağlantısının olmaması, yatırım kararlarını olumsuz etkiliyor. Eskişehir’e verilen sözler tutulmuyor. Hasanbey lojistik merkez- sanayi bölgesi demiryolu bağlantı projesi, 10 yılı aştığı halde halen yapılmadı. Gemlik liman bağlantısı yapılmadı. Eskişehirimizi dünya markası haline getirecek Ulusal Raylı Sistemler Test Merkezi (URAYSİM) ödeneği hazır olduğu halde halen bitirilemedi. Hükümetin, raylı sistem alanındaki ithalatı ve dolayısı ile cari açığı azaltacak demiryolu yatırımlarına derhal başlaması lazım. Bunun için de en uygun şehir Eskişehir. Özellikle milli yüksek hızlı trenimiz mutlaka Eskişehir’de üretilmeli. Biz İYİ Parti Eskişehir İl başkanlığı olarak göreve gelir gelmez bu konuda imza kampanyası başlattık. Toplanan imzaları Bakanlığa teslim ettik. Sözler verildi. Ancak verilen sözlere rağmen yatırım şehrimize yapılmadığı gibi Eskişehir’in gözdesi TÜLOMSAŞ’ın kurumsal kimliğine son verildi. İktidar milletvekilleri bu duruma sessiz kalıyor. Bunlar çok üzücü. Eskişehir bu muameleyi hak etmiyor. “ dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.