İnönü’deki TANAP şantiyesi ceza infaz kurumuna dönüştürülecek

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, İnönü’deki Dutluca Mahallesi’nde bulunan ve TANAP çalışmaları için kurulan 118 bin metrekare büyüklüğündeki şantiyenin ceza infaz kurumuna dönüştürüleceğini açıkladı

İnönü’deki TANAP şantiyesi ceza infaz kurumuna dönüştürülecek
16 Eylül 2020 Çarşamba 14:03

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, İnönü’deki Dutluca Mahallesi’nde bulunan ve TANAP çalışmaları için kurulan 118 bin metrekare büyüklüğündeki şantiyenin ceza infaz kurumuna dönüştürüleceğini açıkladı. Günay, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ TANAP doğalgaz boru hattı çalışmalarında Dutluca Mahallemizde bulunan alanda 118 bin metrekare şantiye yapılmıştı. Bu şantiye Bozüyüke 32 kilometre, Eskişehire ise 40 kilometre uzaklığında. Bu alanı en etkin nasıl değerlendirebiliriz diye Belediye Başkanımız Sayın Kadir Bozkurt düşünmüş ve 2020 yılının başında buranın Açık Ceza İnfaz Kurumu olabileceğini iletti. Bunun üzerine 19 Haziran 2020de İnönü ilçemize yaptığım ziyarette bu alana geldik ve yine hep birlikte gezdik. O anda sahadayken Adalet Bakanımız Sayın Abdülhamit Güle buranın fotoğraflarını ve bilgi notlarını göndererek kendisinden randevu talep ettim. 20 milyon liralık altyapı, 35 milyonluk üst yapısı olduğunu, biraz dönüşümle yaklaşık 60 milyonluk bir proje olduğunu ilettim. Kendisi de bizleri belediye başkanımızla 24 Haziranda makamında ağırladı. Böyle bir alana çok ihtiyaç olduğunu ve ülkemiz için büyük bir kazanım olacağını bize iletti ve ardından çalışmalar başladı” değerlendirmesinde bulundu. 

TÜM SİSTEMLERİ HAZIR

Şantiye alanında tüm sistemin hazır ve çalışır durumda olduğunun altını çizen Günay, ‘’Bu alanın özelliklerinden birincisi; pis su, temiz su, yangın hidran sistemi, kamera sistemi hepsi hazır tel örgülerle çevrilmiş yaklaşık bin metre kare ofis alanı, bin metre kare sosyal tesisi var. 2500 metre kare yatakhanesi ile 2000 metre kare atölye alanı var. Biz olaya şöyle bakıyoruz bu tesis sıfırdan yok olacaktı ama şu anda ülkemize ilçemize şehrimize kazandırılmış durumda” diye konuştu. 

“İNSANLARIMIZ TOPLUMA KAZANDIRILACAK, ÜRETİM YAPILACAK”

Prof. Dr. Günay arazinin açık infaz kurumu olarak değerlendirilmesi ile alakalı, “Gönül istiyor ki tabi cezaevlerine ihtiyaç olmasın ama bu da hayatın bir gerçeği. En önemlisi bu süreçte burada kalan kişileri rehabilite edebilmek meslek kazandırmak, biz buna önem veriyoruz. Burada yine aynı şekilde üretim yapılacak, topluma kazandırma projeleri gerçekleştirilecek. Bu alanda atölyenin olması çok çok önemli. Yatakhane kısmı çok özel yaklaşık bin kişilik insanı burada barındırabilecek kapasite var” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.