ESKİŞEHİR’İN YENİ BULUŞMA NOKTASI: OMM INN

Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu Eskişehir’deki Odunpazarı Modern Müze (OMM) 7 Eylül 2019’da yapılacak açılış etkinliğinin ardından kapılarını sanatseverlere açıyor.

ESKİŞEHİR’İN YENİ BULUŞMA NOKTASI: OMM INN
30 Temmuz 2019 Salı 16:18

Polimeks Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve koleksiyoner Erol Tabanca’nın kurucusu olduğu Eskişehir’deki Odunpazarı Modern Müze (OMM) 7 Eylül 2019’da yapılacak açılış etkinliğinin ardından kapılarını sanatseverlere açıyor. Dünyaca tanınan Japon mimarlık ofisi Kengo Kuma and Associates’in (KKAA) imzasını taşıyan müze , etkileyici tasarımı ile şimdiden dikkatleri üzerine çekiyor. Yanı başında yer alan OMM INN, müzenin mimarisi göz önüne alınarak Polimeks İnşaat tarafından tasarlanmış ve geleneksel Odunpazarı mimarisiyle modern tasarım anlayışını birleştirerek, avlusunun etrafında konumlandırdığı yeme-içme ve konaklama alanlarıyla müzenin uzantısı olarak ziyaretçilerine keyifli bir sosyalleşme alanı sunuyor.

Haziran ayı itibariyle hizmet vermeye başlayan ve kentin yeni buluşma noktası olmayı hedefleyen OMM INN, sanat ve tasarımın iç içe geçtiği avlusunda özenle seçilmiş menüleriyle konuklarına farklı gastronomi deneyimleri yaşatmayı planlıyor. OMM INN’in 12 odalı butik oteli ise geleneksel mimariye modern dokunuşlar katarak yalın ve konforlu bir konaklama seçeneği sunuyor.

Müzeyi ve şehri keşfederken soluk almak isteyenleri OMM INN’in samimi avlusu karşılıyor. Restore edilmiş tarihi Odunpazarı evlerinin hemen yanında bulunan OMM INN, yeme-içme konusunu Eskişehir’in damak tadına düşkün sakinleri kadar ciddiye alıyor. OMM INN Kafe ’de ustalıkla kavrulmuş kahve çekirdekleri ve bakır cezvelerde hazırlanan nitelikli Türk kahvesiyle, özenle harmanlanan bitki ve meyve çayları yan yana duruyor. Kafe, aynı zamanda tasarım kitap ve dergilere, karikatür antolojilerine yer veren ufak bir kütüphaneye ev sahipliği yapıyor. Köfte ve kokoreç gibi tanıdık tatların OMM dokunuşuyla buluştuğu sokak lezzeti durakları , çevre dostu ve heyecan verici seçenekler sunan vejetaryen mutfak ise gün boyu ziyaretçilerle buluşuyor.

Öğle ve akşam yemeklerinin mutluluk ritüeline dönüştüğü OMM INN Restoran ’da ise, İstanbul'daki Aheste Pera ile tanınan Şef Sara Tabrizi ’nin tarifleriyle, odun ateşinde pişmiş artizanal pizzalar servis edilirken, mek â n akşamları bir yeni nesil modern ve romantik meze restoranına dönüşüyor. Odunpazarı’nın içindeki merkezi konumu sayesinde, Türkiye’nin ve şehrin zengin tarihinden modern dünyaya açılan bir kapı konumunda olan OMM INN, dünyaca ünlü Türk misafirperverliğini şık, minimalist ve sanat odaklı tasarım ile birleştiriyor.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.