EOSB 1000 adet fidan ekti

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi; Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Geleceğe Nefes” kampanyasına destek oldu. Kampanya kapsamında 1000 adet fidan toprakla buluştu. 81 ilde eş zamanlı olarak Organize Sanayi Bölgesi’nde yapılan programda konuşan Başkan Nadir Küpeli, “Organize sanayi bölgesi olarak ağaç sayısını ciddi şekilde artırmayı hedefliyoruz” dedi.

EOSB   1000 adet fidan ekti
11 Kasım 2019 Pazartesi 15:35

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Geleceğe Nefes", “11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" kampanyası kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak  11 milyon fidan toprakla buluştu. Kampanyaya Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nden de destek geldi. Kampanya kapsamında 1000 adet fidan toprakla buluştu. Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi’nde (EOSB) gerçekleşen programa Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, Başkan Vekili Metin Saraç, Yönetim Kurulu Üyeleri Yavuz Ayva, Hamza Tınas, Denetim Kurulu Üyesi  Hikmet Çetin, Bölge Müdürü Erhan Tatar, Eskişehir Çevre Derneği Başkanı Sadık Yurtman ve üyeler, Eskişehir Orman Bölge Müdürlüğü’nden Makine İkmal Şube Müdürü İhsan Köse ve Etüt Proje Başmühendisi Ender Tuncer,  Özel Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Mesleki ve Teknik Lisesi öğrencileri ile Engelliler Montaj Atölyesi öğrencileri katıldı.

Orman varlığı arttı

Programda konuşan Başkan Nadir Küpeli, Türkiye’deki orman varlığında ciddi bir artış yaşandığını aktararak, “Ülkemiz adına çok önemli bir gün. Türkiye’miz dünyada orman varlığını artıran 3-4 ülkeden biri. Bütün dünyada orman varlığı azalırken son 12 yıldır bizim ülkemiz orman varlığını artırdı. Bakanlığın bu konudaki gayretleri  çok önemli. Bizim millet olarak duyarlılığımız da çok önemli Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘yeşil görmeyen gözler renk zevkinden mahrumdur’ sözü bugün daha anlamlı. Bizler ağaçlar olmazsa ihtiyaç duyduğumuz temiz havayı soluyamayız. Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bizler madem üretim yapıyoruz,  o zaman bu üretimlere imkan sağlamalıyız. Orman Bölge Müdürlüğümüz ile birlikte yaptığımız bu çalışmanın ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bölgemiz Türkiye’ye örnek

Organize Sanayi Bölgesi olarak ağaca, yeşile büyük önem verdiklerini aktaran Küpeli, “Biz organize sanayi bölgesi olarak ağaç  sayısını ciddi şekilde artırmayı hedefliyoruz.  Geçen sene ciddi miktarda ağaç diktik.  Önümüzdeki günlerde 5 bin civarında ağaç dikeceğiz. Bölgemiz Türkiye’ye örnek olacak. Zaten en çevreci organize sanayi bölgesiydik. Ayrıca bölgemiz Yeşil OSB Projesi kapsamında pilot OSB seçildi” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından Başkan Nadir Küpeli, Başkan Vekili Metin Saraç,  Eskişehir Çevre Derneği Üyeleri, öğrenciler saat 11.11’i gösterdiğinde fidan dikti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.