En güzel kardan adamı halkoylamasıyla belirlediler

Eskişehir İnönü ilçesinde 4’üncüsü gerçekleşen ‘Kızak Şenliği’ kapsamında düzenlenen en güzel kardan adam yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Birbirinden güzel kardan adamları seçmede vatandaşlar güçlük çekti.

En güzel kardan adamı halkoylamasıyla belirlediler
12 Ocak 2020 Pazar 16:38

Eskişehir İnönü ilçesinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen ‘Kızak Şenliği’ renkli görüntülere sahne oldu. Yüzlerce kişinin katıldığı şenlikte vatandaşlar kızaklarla kayıp, kartopu savaşı yaptılar. 7’den 70’e birçok vatandaşın katıldığı şenlikte gençler ve yaşlılar da çocuklar kadar eğlendi. Şenliğe İnönü Kaymakamı Burak Çimşir ve İnönü Belediye Başkanı Kadir Bozkurt da katıldı.

EN GÜZEL KARDAN ADAMI SEÇTİLER

Festival kapsamında düzenlenen en güzel kardan adam yarışmasının birincisini halk belirledi. İlçe sakinleri tarafından yapılan kardan adamlar birbirleriyle yarıştı. Kimisi geleneksel kardan adam yaparken, kimisi ise kardan kadın yapmayı tercih etti. En güzel kardan adam ise şenlik meydanına konan sandıkta kullanılan oylarla belirlendi. En güzel kardan adam yarışmasına 18 kardan adam katıldı. Yarışmada, asker kıyafeti giydirilmiş adam ve yanında çocuğu ile İnönü ilçesinin anlatıldığı ve Ahmet Can Korkmaz’ın eseri 150 oy alarak birinci olurken, 32 oy alan Nazım Terlemez’in ters duran kardan adamı ikinci, 28 oy alan Hakkı Kale’nin papyonlu kardan adamı ise üçüncü oldu. Yarışmada birinciye gram altın, ikinciye hediye çeki ve üçüncüye ise kızak hediye edildi.

ÇEŞİTLİ YARIŞMALAR DÜZENLENDİ

2 gün süren kızak festivali kapsamında kartopu savaşı, halat çekme yarışması, kartopu hedef yarışması, kızakla kayma gibi çeşitli etkinlikler düzenlendi. Etkinliğin geleneksel hale geldiğini belirten başkan Bozkurt, “Ani kar yağışlarında kızak şenliğini düzenliyoruz ve devam ettireceğiz. . Bu hafta çok kar yağdı. Dün ölçmüş olduğumuz kar 115 santimetreydi. Bu kar Eskişehir'de, Çukurhisar'da veya diğer ilçelerde yok. Burasının bereketi herhalde. Bütün hemşerilerimiz çocuklarımız gönüllerince eğleniyorlar. Bu eğlence akşama kadar devam edecek. Sadece kızakla kaymak değil iki gün boyunca sosyal medyada kardan adam yarışması düzenledik. Etkinliğe katılan hemşerilerimiz oylarını kullandılar. Biz geçmişten böyle öğrendik. Geleceğe taşımak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.