EMİNE NUR GÜNAY İZMİR’DE

AK Parti Eskişehir Milletvekili ve Sosyal Politikalar Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Emine Nur Günay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Betül Sayan Kaya, Sosyal Politikalar Başkanlığı ekibi ve bir grup milletvekili ile İzmir’de depremden etkilenen aileleri ve çadır kentleri ziyaret etti. Ziyarete AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, AK Parti Muğla Milletvekili Yelda Erol Gökcan, AK Parti Manisa Milletvekili Semra Kaplan Kıvırcık, AK Parti İstanbul Milletvekili Rümeysa Kadak, AK Parti Kocaeli Milletvekili Emine Zeybek, AK Parti Balıkesir Milletvekilleri Belgin Uygur ve Pakize MutluAydemir ile AK Parti 26'ıncı Dönem Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu katıldı.

EMİNE NUR GÜNAY İZMİR’DE
07 Kasım 2020 Cumartesi 15:07

EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE HASTALARA GEÇMİŞ OLSUN ZİYARETİ

AK Parti Milletvekilleri, Ege Üniversitesinde depremden etkilenen ve tedavisi devam eden vatandaşlar ile yakınlarına geçmiş olsun ziyaretinde bulundular. Günay “Çok acı bir deprem yaşadık, şimdi yaraları sarma ve geleceğe yönelik önlemler alma zamanı. Acılar paylaştıkça azalır diye inanıyoruz, bir nebze de olsa depremden etkilenen, kayıplar yaşayan, yaralı kurtulan vatandaşlarımızın yanında olmaya çalıştık. Bu bir seferlik değil, tekrar geleceğiz, ne zaman ihtiyaçları olursa biz yanlarında olacağız. Amacımız maddi ve manevi ihtiyaçları yerinde görmek ve Genel Başkan Yardımcımız Betül Sayan Kaya başkanlığında çözüm üretmek. Yaşanan travmanın psikolojik etkileri üzerine odaklanmak gerekiyor. Her ailenin ayrı bir hikayesi, ayrı bir acısı var.”

İzmir Depreminin mucize bebekleri Ayda ve Elif’i de ziyaret ettiler, aileleri ile görüştüler. Günay “Minik yavrularımızın her ikisinin de sağlık durumları gayet iyi, emin ellerdeler. Ne yazıkki her iki ailede de kayıp var, bir yandan onun acısı çok yoğun. Ayda’ya Sayın Fatma Betül Sayan Kaya bizden ne istersin diye sorunca, rozet dedi. Ben de yakamdaki Milletvekili rozetini çıkarıp, inşallah ilerde sen de bu sıralarda olursun temennisi ile taktım. Her şey tüm yavrularımızın mutluluğu ve geleceği için.”

ÇADIRKENTLERİ ZİYARET ETTİLER

Heyetdaha sonra iki çadır kentteki vatandaşları ziyaret etti. Günay “Evlerindeki hasarlar nedeniyle çadırlarda kalan vatandaşlarımızla sohbet ettik, yaşadıklarını paylaştık. Milletimiz çok büyük, devletimiz çok büyük çok şükür. Vatandaşlarımız ortak düşüncesi fazlasıyla her şeyin temin edildiği, devletimizin tüm imkanlarını kullandığı, milletimizden destek yağdırdığını söylüyorlar. Tek istedikleri sağlam bir binaya kavuşmak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının binden fazla elemanı sahada hasar tespiti yapıyor, sonuçlarına göre vatandaşlarımızın ihtiyaçları giderilecek. Bir yandan geçici korunma için konteynır kent kuruluyor. Sahada her saniye vatandaşlarımızın yanında olan ve destek vermek için gece gündüz çalışan AFAD, UMKE, KIZILAY ve tüm diğer sivil toplum kuruluşlarının yetkililerine teşekkür ederiz.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.