EKTAŞ: Birbirini tetikleyen zamlar, vatandaşa nefes aldırmıyor

İyi Parti İl Başkanı Mehmet Ektaş, suya yapılan %60’lık zammı işaret ederek, “Yerel yönetimlerde zam kervanına katıldı” dedi.

EKTAŞ: Birbirini tetikleyen zamlar, vatandaşa nefes aldırmıyor
29 Kasım 2019 Cuma 10:34

Art arda gelen zamların vatandaşın belini büktüğünü söyleyen Ektaş şöyle konuştu: Neredeyse yüksek oranlarla ifade edilen ve hepimizin şaşkınlıkla izlediği zam haberi olmayan bir günümüz dahi geçmiyor son dönemlerde.

Memur, işçi ve emeklilere tek rakamlı hanelerle maaş artışı yapılırken bu zamların onlarca katı üzerinde temel ihtiyaç maddelerine yapılan zamlar bir kabus gibi vatandaşın üzerine çökmeye devam ediyor.

Dün İlimizdeki şehir şebeke suyuna yapılan %60 oranındaki zam da bunlardan biri.

Sanayinin temel üretim ve hanelerin temel tüketim girdilerinin başında yer alan elektrik, doğalgaz ve akaryakıta merkezi iktidar tarafından yapılan insafsız zamlar etkilerini yerel yönetimlerde göstermeye başladı. Yerel yönetimlerde zam kervanına katıldı.

Toplumu oluşturan bireylerin en temel haklarından biri temiz suya erişim hakkıdır. Bu hak toplum sağlığıyla da doğrudan ilintilidir.

Anayasamızın başlangıç bölümünde yer alan “Sosyal Devlet İlkesi”, her Türk Vatandaşının su, ekmek, süt gibi temel gereksinimlereengelsiz şekilde erişimini gerekli kılar.

Zamların olmadığı, fiyat istikrarının sağlanabildiği ekonomiler refah toplumlarını yaratır. Ne yazık ki Ülkemiz kötü ekonomi yönetimleri sonucu yıllardır yüksek enflasyon sarmalından çıkamamaktadır.

Buradan Büyükşehir Belediye Meclisine çağrıda bulunuyoruz. Son su zammı, yeniden ele alınmalı ve geri çekilmeli, Resmi Kurumlarca açıklanan enflasyon rakamlarıyla eşitlenmelidir.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.