Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Taşımalı sistem iflas etti, öğrencilerimiz okullarına nasıl gidecek?

Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan ilçelerde taşımalı sistem için yapılan ihalelere katılan olmamasından dolayı sıkıntıların hat sayfa ulaştığını belirterek, “Neredeyse tüm ilçelerimizde taşımalı sistem kangrene dönüşmüş durumdadır. Bazı ilçelerde mülki amirler sistemi devam ettirmek için araçların yaş standardını 15 yıla çekmelerine rağmen hatların bir çoğuna giren firma veya şoförcü esnafı bulamamaktadırlar” dedi.

Eğitim Sen Şube Başkanı Alkan: Taşımalı sistem iflas etti,  öğrencilerimiz okullarına nasıl gidecek?
09 Ekim 2020 Cuma 13:07

Alkan, ulaşımda yaşanacak sıkıntıların ciddi boyutlara ulaştığını belirterek şöyle konuştu:  Özel Eğitime dahil olan öğrencilerin taşıma ihaleleri bile Odunpazarı ve Tepebaşı ilçelerinde bağlanamadı. Pandeminin eğitimde yarattığı bir çok sorunun çözümsüzlük noktası olan Milli Eğitim Bakanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Pazartesi günü öğrencileri okullarına nasıl taşıyacaklar?  Bakanlık geçen yıl ki hesaplama sistemini değiştirdi. Enflasyon ve artan maliyetler göz önüne alınmadan konan yeni tabloya göre örneğin geçen yıl 155 lira olan bir hattın taşıma maliyetini bu yıl 115 lira olarak belirlendi. Maliyet düşürme adına yapılan bu işlemin sonucunu da öğrenciler ödeyecekler. Köy okullarının kapatılmasının sonuçlarını hep beraber pandemi koşullarında yaşıyoruz. T

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.