Danıştay 'önce toprak' dedi

Eskişehir'e yapılması planlanan kömürlü termik santral davalarında çok önemli bir mihenk taşı daha aşıldı.

Danıştay 'önce toprak' dedi
05 Mayıs 2020 Salı 17:12

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin kente yapılması planlanan kömürlü termik santral için temyize götürdüğü dava sonucunda müjdeli haber Danıştay'tan geldi. Danıştay aldığı karar ile İç Anadolu'nun en verimli topraklarına yapılması planlanan kömürlü termik santralin yapımına bir set daha çekti. Başkan Büyükerşen alınan bu kararın sevindirici olduğunu ve termik santrale ilişkin davalarda bir mihenk taşını daha aştıklarını belirtti.

Konuyla ilgili görüşlerini bildiren Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen "Bu ihanetin Eskişehir'e, bereketli topraklarımıza yapılmaması için büyük bir mücadele verdik, veriyoruz. Tüm işlemlerin başı olarak gördüğümüz bu alanların özelleştirmesine yönelik açmış olduğumuz davayı kazandık. Hem yerel yönetimler olarak bizler, hem sivil toplum kuruluşları hem de hemşehrilerimiz bu yanlış kararın hukuksal düzlemde bozulacağına yürekten inanıyorduk. Sonuç olarak belediye olarak temyize götürdüğümüz davayı kazandık. Danıştay aldığı karar ile Özelleştirme Başkanlığı'nın kararının iptaline karar vererek, Eskişehir'e bu kötülüğün yapılmasına 'Dur!' demiştir. Bu alınan karar da bu mücadelemizde önemli bir mihenk taşı olacaktır. Bu kötü günlerde şehrimize, hemşehrlerimize moral olacağını düşündüğüm bu karar için mücadele veren tüm kurum, kuruluş ve çevre dostlarına teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali Beytur - 4 yıl önce
Çok sevindim hukukcularimizi kutlarım önce vatan önce Eskişehir.