DAHA NE YAPILABİLİR Kİ SAYIN BAŞKAN…

SONER UÇAK YAZDI...

DAHA NE YAPILABİLİR Kİ SAYIN BAŞKAN…
14 Ekim 2020 Çarşamba 02:28

Dün sabah saatlerinde ESO başkanı Celalettin Kesikbaş çevre yolunun yoğun trafiğinden fotoğraf kareleri paylaştı ve yanına şu notu iliştirdi: "İstanbul ve Eskişehir trafik haritaları ve bugün sabah Eskişehir Çevreyolu. Hergün ki gbi YOĞUN TRAFİK. Bu sadece benim meselem değil. Hepimizin derdi. Yağmur kar zamanı durum daha da sıkıntılı bir hal alacak. Yazar çizer siyasetçi sorumluluk hisseden herkesten TÜM ESKİŞEHİR’den rica ediyorum. Kamuoyu yaratalım. Gündem oluşması için illa ki can kaybı olması gerekmiyor." Yazıdaki yazım hataları ve vurgular başkanın kendisine ait.

Yüksek ihtimal arabası ile milim ilerleyememenin vermiş olduğu can sıkıntısı ile basmış telefonun tuşuna, yazmış notunu.

Eskişehir’de hatırı olan, zaman zaman da duyarlılıkları ile gündeme gelen sanayiciler Kesikbaş’ın paylaşımına destek mesajları yazmış.

Tesadüf bu ya! Daha bir hafta önce Soner Yüksel ve Cihan Yıldırım ile Eskişehir’in sahipsizliği üzerinde durmuş, Eskişehir’i sahiplenmeye gelince pek çok isim sayabileceğimizi, ancak Eskişehir’e sahip çıkmaya gelince aktör sayısının ne kadar azaldığı yönünde tespitte el sıkışmıştık.

Oysa ki; çok bekledik.

Yanılmıyorsam bakanlardan, milletvekillerine, milletvekillerinden, belediye başkan adaylarına kadar Ak Parti’nin önemli temsilcilerinin en önemli vaatleri arasındaydı çevre yolu.

Bir arşiv taraması yapmadım, ama hafızamın çeperlerine çarpan çevre yolu vaatlerinin o can sıkıcı sesi hala kulaklarımda yankılanıyor.

Çevre yolunu bekleyenlerdendik hasılı.

Öyle ya; gelmiş geçmiş en güçlü iktidarın, en övündüğü yol yapım konusundaki mahareti, Eskişehir söz konusu olunca buharlaşması,  bu kadar basiretsiz olunması kötü niyeti elersek, pek de anlaşılır değil.

Belli bir zaman sonra duyarsızlaştık haliyle…

Ya  ne olacaktı?

Yıllarca “yapacağız” denerek, yapılmayan, yıllarca “yapın” diye bağırılan ve karşılık bulmayan bir yol hikayesi, belli bir süre sonra alıcının da satıcının da vazgeçtiği bir mevzuya dönüşüyor haliyle.

Hiç yapılmayan yoldan kaç seçim geçtik hep beraber, asfalt bu eskiyor haliyle.

Ama yoldan önce çok başka şeylere ihtiyaç var zannediyorum.  

Çevre yolunu bekleyenler ile çevre yolunda bekleyenlerin sesini duyurabilmesi için en azından tıkanmamış kulaklara, yahut sağırlaşmamış bir iktidara muhtaçlığı göz önüne alınırsa, üzülerek belirtmek gerekiyor ki daha fazla yapacağımız bir şey yok sayın başkan…

İşte kaza olursa bir kez daha deriz “çevre yolu lazım” diye.

Birkaç ölüm haberi ile “ah vah” eder yine yolumuza bakarız…

Çok anlattık, ne yazık ki anlatamadık…

Biz vazgeçtik, siz de vazgeçin

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.