CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İSTENEN AFET ÖDENEĞİ NEREDE?

 CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi (TARSİM) yetkililerin Eskişehir’de selden etkilenen çiftçiler için 9 milyon tutarında hasar ödemesi yapıldığına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İSTENEN AFET ÖDENEĞİ NEREDE?
10 Eylül 2019 Salı 13:43

Çakırözer, “Selden etkilenen çiftçilerimizin hasarı 100 milyon. Hükümetin kendi tarım bakanlığı bile Cumhurbaşkanlığı’na ‘60 milyonliralık zarar var, acil afet ödeneği lazım’ raporu gönderdi. Ama TARSİM çıkıyor çiftçinin gerçek mağduriyetinin 10’da 1’i kadar yardım yapmakla övünüyor. Çiftçiler, muhtarlar ve ziraat odalarımızla konuştuk. Bırakın mağduriyetlerin giderilmesini, borçların ertelenmesi talepleri bile karşılanmamış. Çok yüksek faizlerle kredi çekip borcu döndürmeye çalışıyorlar. TARSİM bunların farkında mı?” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞINDAN İSTENEN AFET ÖDENEĞİ NEREDE?

CHP’li Çakırözer geçtiğimiz aylarda Eskişehir’de etkili olan sel ve doludan etkilenen çiftçilere TARSİM’in 9 milyon tutarında yardım yapıldığına ilişkin açıklamalarına tepki gösterdi. Selden mağdur olan çiftçilerini hasar tespitinin 100 milyon olduğunu hatırlatanÇakırözer, “Hükümetin kendi Tarım Bakanlığı bile Cumhurbaşkanlığı’na ‘60 milyon liralık zarar var, acil afet ödeneği lazım’ raporu gönderdi. TARSİM çıkmış çiftçinin mağduriyetinin 10’da 1’i kadar yardım yapmakla övünüyor. Cumhurbaşkanlığı’ndan istenen afet ödeneği nerede. Çiftçimizin mağduriyeti derhal giderilmelidir” dedi.

HALA ÇALIŞMALARI BAŞLATACAĞIZ DİYORLAR!

TARSİM’in“Çiftçilerin mağdur edildiği gerçek dışı ve kabul edilemezdir” şeklindeki açıklamalarına yanıt verenÇakırözer, “Selden etkilenen çiftçilerimizin damla sulama boruları, trafo ve kablolar gibi aletler ile makine ve ekipmanlarında TARSİM kapsamına alınmasına ilişkin taleplerimize de TARSİM hala ‘çalışmalar başlatılacaktır’ diyor. Ayıptır! Sel olmuş aradan 3 ay geçmiş resmi yazınızda ‘çalışmaları başlatacağız’ diyorsunuz.Bize yalan yanlış yanıt yetiştireceğinize çiftçiniz mağduriyetini bir an önce giderin.. 3 aydır başlamayan çalışmalarınızı başlatın” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.