Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun,: Suriye’deki operasyonların devam edecek

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Suriye’deki operasyonların devam edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun,: Suriye’deki operasyonların devam edecek
28 Şubat 2020 Cuma 12:20

Suriye’nin İdlib bölgesinde TSK’ya yapılan hava saldırısı sonucu 33 asker hayatını kaybetmişti. Ankara’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yaklaşık yedi saat süren güvenlik toplantısı düzenlenmişti. Cumhurbaşkanlığı saldırıya misliyle karşılık verileceğini duyurmuştu. Rusya bu sabah, saldırıda yer almadığını açıklamıştı.

Twitter’dan açıklama yapan Altun, Türkiye’nin kendini savunma hakkını kullandığını kaydederek “İdlib’de insani felaketi önlemek için operasyonlarını uluslararası yasalara saygılı şekilde yürütüyor. Suriye’de uçuşa yasak bölge uygulanmalı” dedi.

İletişim başkanı sözlerini şöyle sürdürdü: “Karadan ve havadan tüm rejim pozisyonlarını hedef alıyoruz. Astana Süreci tarafları başta olmak üzere tüm uluslararası toplumu üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz. İdlib’de Ruanda ve Bosna’dakiler gibi soykırımların tekrarlanmasına izin verilemez.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.