Cumhurbaşkanı Erdoğan: UYGULAMALARI AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı ardından yaptığı açıklamada yeni korona kararlarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: UYGULAMALARI AÇIKLADI
17 Kasım 2020 Salı 19:46

Erdoğan Salgın ile ilgili olarak "Salgının ilk başladığı dönemlerdeki öngörülerin çok ötesinde bir durum ile karşı karşıyayız. Sağlık alt yapımızın ve sağlık çalışanlarımızın sınırlarını zorlamadan temizlik maske ve mesfqaq ekurallarına uyrka bu süreci geçirmemiz gerekir. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimiz ayakta tutarak başarıya ulaştırma zorunluluğumuz var. Yaşanan zorlukların elbette farkındayız amacımız ülkemizi bir an önce bu salgın illetinden kurtararak asıl hedefimize çok daha fazla odaklanmaktır" diyerek yeni kuralları açıkladı. 

İŞTE YENİ UYGULAMALAR

Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri arası dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak.

Ara tatilde olan okullar yıl sonuna kadar online olarak sürdürülecek

65 yaş üstü için uygulanan sınırlama çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altı içinde geçerli olacak. 

Sinemalar yıl sonuna kadar kapalı olacak

Alışveriş merkezi, market, restoran, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arası olarak sınırlanacak.restoran ve kafelerde sadece paket servis yapılacak

Kıraathanelere bir süre ara verilecek tüm spor müsabakarı seyircisiz oynanacak.

Şehirlerimizdeki ana cadde ve meydandaki sigara içme yasağı sürecek.

AYRINTILAR GELECEK

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.