ÇOK ÖZLEDİK...

Eskişehir Ata'sını anıyor....

ÇOK ÖZLEDİK...
09 Kasım 2019 Cumartesi 17:14

Vali Özdemir Çakacak: Cumhuriyetimizin kurucusu ve Kurtuluş Savaşı’mızın lideri Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 81’inci yılında, milletçe sonsuz saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut Atatürk’ü hiç şüphesiz insanlığın tarih boyunca yetiştirdiği dünyanın en önemli liderlerinden biri yapmıştır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü tarihe iz bırakan bir lider ve komutan yapan en büyük özelliği ise milletine duyduğu sonsuz güven ve inançtır. 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı Türk Milleti’yle omuz omuza vererek kazanmış ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur. Bizler biliyoruz ki 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, onun en büyük eseri olan Türkiye Cumhuriyeti’ni geliştirip büyüterek geleceğe taşıma azmimizi tazelediğimiz gündür. İstiklâlimize ve istikbâlimize kast eden iç ve dış düşmanlara karşı millet olarak birbirimize kenetlenmede, millî ve manevî değerlerimizi sonsuza dek yaşatma azim ve kararlılığımızda Büyük Önder Atatürk’ün fikir ve düşünceleri dün olduğu gibi bugün de bizlerin yolunu aydınlatmaktadır. Bağımsızlık uğrunda karşısına çıkan tüm güçlükleri aşarak milletine bağımsızlığını armağan eden, yaşamına sığdırdığı büyük başarılarla dünya milletlerine örnek olan Atatürk'ün bize sunduğu değerleri korumak ve bizden sonraki kuşaklara aktarmak için tüm gücümüzle çalışmalıyız. Kurtuluş savaşımızın önderi, eşsiz kahraman Gazi Mustafa Kemal Atatürk, milletimizin gönlünde daima yaşayacak, omuz omuza mücadele ettiği silah arkadaşları ve istiklâl mücadelemizin kahraman şehit ve gazileri hiçbir zaman unutulmayacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle, hayatı boyunca sürdürdüğü bağımsızlık ve uygarlık mücadelesinde gücünü Türk Milleti’ne olan inanç ve güveninden alan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ölümünün 81. yıl dönümünde bir kez daha şükran, minnet ve saygıyla anıyorum.

Ruhu şâd olsun!

YILMAZ BÜYÜKERŞEN:  Vatanı düşman işgalinden kurtarıp, Cumhuriyet’i kuran ve bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 81’ci yılında O’nu bir kere daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Atatürk çok büyük bir askerdi, çok büyük bir devlet adamıydı ve hepsinden önemlisi çok büyük bir vatanseverdi. O’nun için hiçbir şey, vatan topraklarından ve üzerinde yaşayan insanlardan önemli olmadı. Bir insanın yaşamında gelebileceği en üst mevkilere gelmiş olsa

da, ne makam, ne mevki ne de diğer maddi değerler önemliydi Atatürk için. Bu yüzdendir ki, bize bıraktığı en değerli hazine, bir insanın vatanı için neler yapabileceğini öğreten hayatıdır. Hayatının tüm ihtişamı içinde gerçek olan tek şey, özgür,

bağımsız ve çağdaş Türkiye Cumhuriyetidir. Bugün bizler, var etmek için hayatını adadığı bu devlet sayesinde hür ve bağımsız birer cumhuriyet vatandaşı olarak hayatlarımızı sürdürüyoruz. Sahip olduğumuz her şeyi O’na borçluyuz. Bize düşen sahip olduklarımızın kıymetini bilip, ekonomisiyle, sanayisiyle, eğitimi, sağlığı ve insan gücüyle daha güçlü, daha büyük bir Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatmaktır. O’nun da defalarca yinelediği gibi, muhtaç olduğumuz kudret

damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi hatırası önünde bir kez daha saygıyla eğilirken, O’nu, silah arkadaşlarını ve bu vatan için o günlerden bugünlere kadar hayatını düşünmeden feda etmiş şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

KAZIM KURT:  Kurtuluş Savaşı'nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı ve edebi başkomutan Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81’inci yılında saygı, minnet ve giderek artan bir özlemle anıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk'ün harcını bağımsızlık bilinci ve milli egemenliğe kayıtsız bağlılıkla kardığı Türkiye Cumhuriyeti'nin temel ilkeleri ve kuruluş değerleri, mazlum milletler için kendilerini barışa, huzura, adalete ve demokrasiye ulaştıracak pusula olma görevini sürdürüyor. Atatürk'ün ilke ve devrimleri bize, bölgemize ve dünyadaki zulüm görmüş tüm milletlere ışık tutmaya devam etmektedir. Atatürk'ün ilke ve devrimleri, dünyadaki huzur, barış, istikrar arayışlarına ışık olmaya; çağdaş ve bağımsız bir yaşam kurmak için mücadele eden tüm halklar, Atatürk'ün mücadelesinden ilham almaya devam etmektedir.  Atatürk, bugün yaşadığımız tüm olumsuzlukları geçmişte keşfetmiş ve altını çizmiştir. 10 Kasım, sadece Mustafa Kemal Atatürk'ü anma günü değil, O'nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. O’na karşı duyduğumuz hayranlık her geçen gün artıyor. Atatürk aramızda yok diye onun düşüncelerinden ilke ve devrimlerinden taviz vermek, onun ışığından, yolundan sapmak söz konusu bile olamaz. Biz, bir kişi de kalsak; bu uğurda mücadele etmeye devam edeceğiz. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizler için kurduğu Cumhuriyete, onun ilke ve devrimlerine her zaman sahip çıkmaya devam edeceğiz. Cumhuriyetimizi daha aydınlık yarınlara ulaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla selamlıyor ve emanetlerinin sonsuza kadar bekçisi olacağımıza söz veriyorum.”

AHMET ATAÇ: “Kurtuluş Savaşı’mızın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yıldönümünde saygı, sevgi ve

minnetle anıyoruz. Kurduğu cumhuriyet ile esaret altındaki pek çok millete yol gösteren Atatürk, yaptığı devrimlerle de Türk toplumunu çağdaş ülkeler seviyesine taşıdı. İşgalci güçlere, ‘Çanakkale geçilmez’, dedirten büyük savunmada gösterdiği önderlik ve Kurtuluş Savaşı gibi tarihin en destansı mücadelelerinden birini zafere ulaştırmasıyla büyük bir asker ve devlet adamı olduğunu tüm dünyaya gösterdi. Onun kurduğu cumhuriyeti ve devrimlerini geleceğe taşıma görevi hepimize düşüyor. Tarihi boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir halk olarak, Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığınız en büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti’nin, ilkelerinin ve devrimlerinin daimi bekçileri olmaya devam edeceğiz. Yurtseverlik ve barış meşalesini sonsuza kadar taşıyacağız. Ulu önderimizin söylediği gibi, ‘Dinlenmemek üzere yürümeye karar verenler, asla ve asla yorulmazlar.’ Ebediyete intikalinin 81. yıl dönümünde Büyük Önder Atatürk, silah arkadaşları ve vatan için şehit düşen tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyorum.”

HARUN KARACAN: "Atatürk'ün 'Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır' sözleriyle de vurguladığı gibi, bu millet hiçbir zaman hür olmadan yaşamamış, yaşayamaz ve yaşamayacaktır" sözünü anımsatan Karacan: "Tarihin her evresinde kendisini parçalamaya, yok etmeye çalışanlar karşısında, ihanetlere, isyanlara ve her türlü kirli oyuna rağmen birlik olmayı başarmış bir milletin mensupları olduğumuz ve bugün de hiçbir güce boyun eğmeyeceğimiz çok iyi bilinmelidir. Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihal edişinin 81'inci yıl dönümünde saygı, şükran ve minnetle anıyorum."

EMİNE NUR GÜNAY: İstiklal savaşı veren Tük milletinin lideri, kahraman ordumuzun komutanı, yenilikçi, ileri görüşlü büyük devlet adamı, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu, son nefesine kadar çok sevdiği ülkesi için çalışan Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikal edişinin 81. yılı… “Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek demek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.” tavsiyesi ile teselli bulan,“Benden sonra beni benimsemek isteyenler bu temel mihver üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” sözünü miras kabul eden, “Yaİstiklal Ya Ölüm"ilkesini günümüze kadar yaşatan ve ilelebet yaşatacak olan bir millet olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü büyük bir şükran ve rahmetle anıyor, kendisine ve silah arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.

ABDULKADİR ADAR: Kurtuluş Savaşı’nın önderi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, başta mazlum milletler olmak üzere tüm dünyaya örnek olan büyük devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıldönümünde kendisini saygı, rahmet ve giderek büyüyen bir özlemle anıyoruz.

10 Kasım sadece Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değil, O’nun eserlerini geliştirerek geleceğe taşıma azmimizi yinelediğimiz bir gündür. Yolumuzu da kendisinin akıl ve bilimi temel alan düşünce sistemi aydınlatmakta, karşılaştığı bütün güçlükleri yenmesini bilen direnci, bize güç vermektedir.

Her geçen gün O’nun büyük dehası ile kurduğu Cumhuriyetin ve mimarı olduğu demokratik, laik, sosyal hukuk devletinin ne kadar önemli olduğu daha iyi anlaşılmaktadır. Atatürk'ün ilke ve devrimleri bize, tüm bölgemize ve dünyadaki mazlum milletlere ışık tutmaya devam etmektedir.

Atatürk’ün fikir ve ideallerinin ışığında, onurlu bir gelecek, huzurlu bir toplum ve kimsesizlerin kimsesi olan bir Cumhuriyet hedefimizi gerçekleştireceğimize olan inancımız tamdır. Milletimiz kendisine yönelen her türlü tehdidi yok edecek güce sahiptir. Cumhuriyete ve demokrasiye âşık olan halkımız bu karanlık günleri de aşacak, çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkma hedefine ulaşacaktır. Atatürk’ün bizlere bıraktığı en büyük miras olan Türkiye Cumhuriyeti, birlik, beraberlik ve bütünlük içinde özgürlüklerine sahip çıkan vatandaşlarımızın kararlılığıyla sonsuza kadar yaşayacak, çağdaş dünyada hak ettiği yere yükselecektir. Bu inançla, Mustafa Kemal Atatürk’ü saygıyla anıyor ve sonsuza kadar emanetlerinin bekçisi olacağımıza söz veriyoruz.

İSMAİL CANDEMİR: Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan ve eşsiz devlet adamı Ulu Önder Atatürk’ü, ölümsüzlüğe uğurladığımız günün 81’inci yıldönümünde minnet ve şükranla anıyoruz.

Türk milleti’nin bağrından çıkardığı Büyük Türk Atatürk, son nefesine kadar milletimizin her alanda yücelmesi için çaba göstermiş, ileri görüşlülüğü, eserleri, barışçı kimliği ve evrensel düşünce yapısı onu dünyanın saygın liderlerinden biri haline getirmiştir. Ulu Önder Atatürk, kurtuluş savaşı ile Türk Milletinin yeniden ve daha güçlü bir şekilde tarih sahnesine çıkmasını sağlamış, Cumhuriyet ile de Türk insanına çağdaş uygarlığın kapılarını açmıştır.

10 Kasım tarihinin Türk milleti için önemi, yalnızca Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü anma günü değildir. Bu gün, aynı zamanda Atatürk’ün Türkiye Cumhuriyeti için çizdiği idealleri gerçekleştirme konusunda yol alma günüdür. Onun mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine ulaştırma yolunda bıkmadan usanmadan azimle çalışarak, yaşatmak ve diri tutmak, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e minnet borcumuzdur.

Cumhuriyetimizin kurucusu, ulusal bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 81. yıl dönümünde derin bir özlemle anarken, İstiklal Savaşımızın kahramanlarının aziz hatırasını saygı ile yâd ediyor, vatanımızın bağımsızlık ve bütünlüğü uğrunda hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyor, şanlı gazilerimizi minnetle yâd ediyorum.

CELALETTİN KESİKBAŞ: Örnek bir komutan ve devlet adamı olmasının yanı sıra yaşadığı çağa damga vuran, ilkeleriyle ve fikirleriyle yolumuzu aydınlatmaya devam eden Mustafa Kemal Atatürk'ü bir 10 Kasım'da daha şükran ve minnetle anıyoruz. Büyük Önder Atatürk fikirleri ve devrimleriyle bize ilham vermeyi sürdürmektedir.

NADİR KÜPELİ: Anadolu topraklarından başlayan bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi hiç kuşku yoktur ki Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları sayesinde başarıya ulaşmıştır. Bu sebepledir ki Ulu Önder Atatürk, dünyada pek çok topluma istisnasız bir örnek olmuştur. Kurtuluş ve kuruluş yıllarında; karanlıktan aydınlığa geçişin, karışıklıktan düzene ulaşmanın ve bağımlılıktan özgürlüğe varışın her aşamasında onun liderliği ve müdahalesi belirleyici ve tayin edici bir nitelik arz etmiştir. O’nun yüksek erdemi sayesinde Samsun’da atılan ilk adımla esaretin bariyerleri devrilmiş ve Cumhuriyet’in ilanıyla da milletimiz kendi kaderine sahip çıkacak iradeyi göstermiştir. Atatürk; siyaset adamlığı, askeri kişiliği ve liderlik yeteneğiyle, Türk Milleti’nin önünde çok güzel bir örnektir. Yaptığı yenilikler ile Türk Milletine muasır medeniyetleri hedef göstermiştir. Cumhuriyetimizin 96. yılını iftiharla kutlayan Türkiye, güçlenmeye ve büyümeye devam ederken, bizim yolumuz da  bu amaca ulaşmak için var gücümüzle çalışmak olmalıdır. Türkiye Cumhuriyetini bizlere emanet eden Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük komutan  ve devlet adamı  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 81’inci yılında sevgi, saygı ve şükranla bir kez daha anıyor, Allah’tan rahmet diliyorum.”

METİN GÜLER: 81 yıl önce hayata gözlerini yuman, Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü kaybetmenin acısını ilk günkü gibi derinden hissediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aziz milletimizi işgal altında bir araya getirmeyi başarmış, milli mücadele ruhu ile bağımsızlık zaferine ulaştırmıştır. İmkansız olarak görülen bu zaferi cumhuriyet ile taçlandıran Atatürk, milletimizin kaderini değiştirmekle kalmamış, Türkiye’yi muasır medeniyetler seviyesine taşımıştır. Ülkemizde ticaretten sanayiye, eğitimden tarıma her alanda köklü değişimlere öncülük eden Atatürk; askeri dehası, devlet adamlığı, vatan sevgisi ve “ Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözleri ile yalnızca ülkemizde değil dünyada da insanlığın gönlünü kazanmıştır. Yaşamını milleti ve ülkesi için adayan, Türk milletini baş tacı yapan Atatürk’e ne kadar çok saygı ve sevgi duysak azdır. Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete intikal edişinin 81’inci yıl dönümünde minnet ve rahmetle anıyor; aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.