CHP’li belediyeler, İstiklal Marşı’na sahip çıkıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın, 'İstiklal Marşı'nın bestesinin değişmesi gerektiği yönündeki açıklamalarına CHP’li belediyeler sosyal medya hesaplarından tepki gösterdi, İstiklal Marşı’na sahip çıktı.

CHP’li belediyeler, İstiklal Marşı’na sahip çıkıyor
16 Mart 2018 Cuma 11:23

Çanakkale Belediyesi, sosyal paylaşım sitesi twitter da başlıklı “hashtag” açtı. Hashtag kısa sürede büyük ilgi gördü. Etikete CHP'li belediyeler, İstiklal Marşı'nın dizelerini paylaşarak destek oldu.

Çanakkale Belediyesi tarafından açılan etikete, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Odunpazarı Belediyesi ve  Tepebaşı Belediyesi, “#İstiklalMarşı#18MartRuhuSusmaz” etiketi ile destek verdi.

Tepebaşı Belediyesi, İstiklal Marşı’nın  O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak, Büyükşehir BelediyesiÇatma, kurban olayım, çehrene ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül... Ne bu şiddet, bu celal?, Odunpazarı Belediyesi ise "Ruhumun senden, İlâhî, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli" dizelerini paylaşarak, Çanakkale Belediyesi’nin başlattığı zincire ortak oldu. 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.