Çakırözer’den: Öğrenciye şiddet asla kabul edilemez

CHP Milletvekili Utku Çakırözer Eskişehir’de Orhangazi Ortaokulu’nda öğretmeni tarafından darp edildiği iddia edilen 5’inci sınıf kaynaştırma öğrencisi Muhammed Yusuf Ş’nin ailesine geçmiş olun ziyaretinde bulundu.Okulda öğrenciye uygulanan şiddetin asla kabul edilemeyeceğini söyleyen Çakırözer, “Yaşananlar gerçekten üzüntü verici.Gerekçesi ne olursa olsun bir öğrenciye şiddet asla kabul edilemez. Öğretmen başka okula görevlendirilsin, soruşturma derhal tamamlansın”dedi. Çakırözer, “Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce Yusuf’umuza hep birlikte sevgiyle sahip çıkmalıyız, destek olmalıyız” çağrısında bulundu.

Çakırözer’den:  Öğrenciye şiddet asla kabul edilemez
11 Ocak 2020 Cumartesi 14:10

KABUL EDİLEMEZ

CHP’li Utku Çakırözer, Orhangazi Ortaokulu’ndaöğretmeni tarafından darp edilen 5’inci sınıf kaynaştırma öğrencisi 10 yaşındaki Muhammed Yusuf Ş’nin ailesine geçmiş olun ziyaretinde bulundu.Öğretmeni tarafından darp edilen Muhammed Yusuf Ş’nin annesi Gülşah İzgi’den bilgi alan Çakırözer, yaşananların asla kabul edilemeyeceğini belirterek, “Gerekçesi ne olursa olsun hiçbir öğrencinin öğretmeni tarafından dövülmesi kabul edilmez. Hele hele bir kaynaştırma öğrencisine bu şekilde muamele asla kabul edilemez. Hiçbir öğretmenin hiçbir öğrenciye böyle davranma hakkı olamaz. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan soruşturma ivedilikle tamamlanmalı. Bu arada bu öğretmen derhal başka bir okulda görevlendirilmelidir” dedi.

DIŞLAYARAK DEĞİL, KUCAKLAYARAK SAHİP ÇIKACAĞIZ

Öğretmeni tarafından dövülen Muhammed Yusuf’un kaynaştırma öğrencisi olduğuna dikkat çeken Çakırözer şu değerlendirmeyi yaptı:

“Şehrimizde onlarca, Türkiye’de yüzlerce bu tür özel ilgi gösterilmesi gereken kaynaştırma öğrencileri var. Bu yavrularımızı döverek, dışlayarak topluma kazandıramayız. Onlara ancak hep birlikte kucaklayarak sahip çıkabiliriz. Hem Milli Eğitim camiamıza, hem bu yavrularımıza aynı ortamda eğitim gören öğrencilerimize ve onların velilerine çağrımız şudur, ‘Türkiye’nin dört bir yanındaki binlerce Yusuf’umuza hep birlikte sevgiyle sahip çıkmalıyız, destek olmalıyız.’”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru her zaman kazanır - 4 yıl önce
Sayın vekil size hiç yakıştıramadım bir eğitimci hakkında başka okula gönderilmeli ne demek yaa biz öğretmenimizin arkasındayız buyurun okula gelin bide idareyi ve biz velileri dinleyin herkesin vekiliyseniz...
Avatar
Sevim - 4 yıl önce
Sayın vekilim
Hak, Hukuk, Adalet için çıkmış olduğunuz bu yolda siyasi çıkarlarınız doğrultusunda yaptığınız bu veli ziyareti keşke sizlerinde bugüne gelmenize yardımcı olan öğretmenlerinizide düşünerek sözü geçen o okulun çalışan öğretmenlerininde görüşünü alıp olayın gerçek boyutunun kamera öncesi ve sonrası görüntülerini inceleyerek olayın sadece basın tarafından gösterilen görüntülerden ibaret olmadığını anlamınızı ve bu olanlara objektif yaklaşmanızı isterdik.
10 yaşındaki kaynaştırma öğrencisinin böyle bir fiziksel siddete maruz kalmadığını belirtmek isterim.Okulda bu öğrenci için yapılan egitm çalışmalarınin neler olduğunu ve olayın içeriği hakkında bilgi sahibi olmaniz için bizi temsilen durduğunuz O makamda sizleri veli ziyaretine gosterdiginiz hassasiyeti Orhangazi Ortaokulunada yapmanizi bekliyoruz.
Avatar
Türkan - 4 yıl önce
Eğitim sistemi öğretmenden, öğrenciden akademik yönden sürekli bir başarı beklentisinde. Hep diğerinden daha iyi olmak zorundasin. Bu durum insanda bir hırs yaratıyor. Kaynaştırma ogrencilerinin özellikleri birbirinden çok farklı. Davranış problemi olan bir kaynaştırma öğrencisi ile eğitimdeki bu beklentiyi karşılamak çok zor. Yarı zamanlı kaynaştırma kararı ile böyle çocuklarımızı akademik başarı beklentisi olmayan derslerle müzik, resim vb.desteklesek daha iyi olmaz mı? Matematik, fen vb dersleri özel eğitim öğretmeni ile alırken müzik, resim vb gibi dersleri akranlari ile alarak topluma kaynaşması daha sağlıklı olacaktır inancindayım.