Çakırözer: Çatılarda telefon sinyali aranırken online eğitime erişim nasıl sağlanacak?

Eskişehir'in köylerinde cep telefonu şebekelerinin çekmemesi nedeniyle yurttaşlar telefonla konuşmak için çatılara, tepelere çıkarken, telefon sinyali olmadığı için internete ulaşamayan öğrenciler de online eğitime erişemiyor.

Çakırözer: Çatılarda telefon sinyali aranırken online eğitime erişim nasıl sağlanacak?
13 Eylül 2020 Pazar 13:46

ÇATILARDAN SİNYAL ARIYORLAR

Eskişehir’in Bahçecik, Beyyazı, Selimiye, Paşakadın, Dumluca, Zeyköyü,İbikseydi, Karkın, Sarıkavak, Kümbet,Kaymazyayla,İskankuyu,Göknebi, Göcenoluk, Beşsaray, İdrisyaylave daha birçok mahallesinde cep telefonları çekmediği için yurttaşlar telefon görüşmesi yapamazken,  internete ulaşamayan öğrenciler de online eğitime erişemediği için mağdur oldu. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, köylerde cep telefonları şebekelerinin çekmemesi nedeniyle mağdur olan yurttaşlarla buluştu. Çakırözer, cep telefonu sinyali olmayan köylerde yurttaşların görüşme yapabilmek için çatı, tepe gibi yüksek yerlere çıkmak zorunda kaldığını söylerken, sinyal olmayan köylerde öğrencilerin de online eğitimlerden faydalanamadığını belirtti.

"KAYMAKAMLIKTAN BİLGİ GELDİĞİ ZAMAN TEPELERE ÇIKIYORUM"

Telefon şebekelerinin çekmediği mahallelerden İskankuyu Mahallesi Muhtarı Selim Dizili, "Köyümüzde telefon sıkıntımız var. Telefonlarımız çekmiyor. Kaymakamlık veya jandarmadan bana herhangi bir bilgi geldiği zaman çatıya veya en yüksek yere çıkıp oradan görüşme yapıyorum" dedi. Evinde sadece mutfağının bir bölümünde telefonunun çektiğini aktaran İskankuyu Mahallesi İmamı Ömer Soylu da, “Telefon sürekli orada. Görüşme yapacağımız zaman hoparlörü açıp yapıyoruz. O da her zaman çekmiyor” diye konuştu.

"ÖĞRENCİLER MAĞDUR"

Köyde öğrencilerin olduğu bilgisini veren muhtar Dizili, "Öğrenciler 20 kilometre aşağıya inerek program yüklüyorlar ve derslerine o şekilde çalışıyor. Çok büyük bir sıkıntımız var" diye konuştu.

Dumluca Mahalle Muhtarı Hasan Hüseyin Demir ise, “Bize yakın 6 köyümüzde telefon çekmiyor. Telefonlarla konuşmak için tepelere çıkmak zorunda kalıyoruz. Salgın nedeniyle okullar açılmadı. Çocuklarımız internetten ders almaya çalışıyor ama maalesef ona da erişim yok” dedi.

“TÜM KÖYLER İNTERNETE ERİŞEBİLMELİ”

Eskişehir’in Türkiye’nin en gelişmiş ve erişilebilir şehirlerinden biri olduğuna dikkat çeken CHP’li Çakırözer ise, “Eskişehir’imizde durum böyleyse Anadolu’nun diğer bölgelerinde durum çok daha vahim demektir. Türkiye’de sözde tüm öğrencilere online eğitim veriliyor. Ama işte Anadolu köylerinde ne internet ne telefon var. Çatılardan telefon sinyali aranan köylerde online eğitime erişim nasıl sağlanacak? Yavrularımızın salgın döneminde eğitim sisteminden eşit biçimde faydalanabilmesi için her şeyden önce telefon, internet al yapısının en ücra köylere devlet tarafından götürülmesi şarttır” dedi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.