BÜYÜKŞEHİR 4 İLÇEDEN SONRA SİVRİHİSAR VE MİHALGAZİ İLÇELERİ İLE DE PROTOKOL İMZALADI

Ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilere imkanları ölçüsünde her fırsatta destek olmaya çalışan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Temmuz ayı Büyükşehir Belediyesi Meclisinden aldığı yetki ile ilçe belediyeleri ile tarım alanlarının kullanılması için protokol imzalamaya devam ediyor. Daha önce Mahmudiye, Mihalıççık, Seyitgazi ve Alpu Belediyeleri ile protokoller imzalanırken, Başkan Büyükerşen Sivrihisar ve Mihalgazi ilçeleri ile de protokolü imzaladı. Parti ayırt etmeksizin tüm ilçelerle kırsal kalkınma konusunda ortak hareket etmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Büyükerşen, ekonomik olarak zor günlerden geçen üreticilerin mutlaka desteklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

BÜYÜKŞEHİR 4 İLÇEDEN SONRA  SİVRİHİSAR VE MİHALGAZİ İLÇELERİ İLE DE  PROTOKOL İMZALADI
04 Kasım 2020 Çarşamba 15:38

Üreticilere fide ve fidan destekleri sağlayan, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılığı destekleyen Büyükşehir Belediyesi, kullanılmayan belediye arazilerini de ilçe belediyeleri ile protokoller imzalayarak tarıma açıyor. Birçok farklı proje ile üreticilere destek olan Büyükşehir Belediyesi, Mahmudiye, Mihalıççık, Seyitgazi ve Alpu Belediyeleri’nin ardından Sivrihisar ve Mihalgazi ilçesi ile de protokolleri imzalayarak tarıma elverişli Büyükşehir Belediyesi arazilerinin tarıma kazandırılmasını sağlıyor. Protokolün amacınınboş arazilerin değerlendirilerek üreticiye destek olmak olduğunubelirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, üreticiye can suyu olmak içinparti ayrımı gözetmeksizin tüm ilçeler ile iş birliğine hazır olduklarını belirtti. Büyükerşen“Üzülerek görüyoruz ki ülkemizde tarım hızla yok oluyor. Ekonomik olarak zor zamanlar geçiren çiftçilerimiz artık artan maliyetler sebebiyle üretimden gittikçe uzaklaşıyor. Üretim yapan birçok çiftçimiz ne yazık ki üretmekten vazgeçip farklı alanlara yönleniyor. Ekonomimizin her geçen gün kötüye gittiği bu günleri ancak üreticileri destekleyerek atlatabiliriz. Meclisimizden aldığımız yetki ile hazırladığımız protokoller kapsamında ilçe belediyelerimiz ile işbirliği yaparak yaklaşık 2 milyon metrekare alanın kullanılmasının yolunu açtık.  Bu kapsamda A partisi B partisi gözetmeksizin tüm ilçelerimiz ile iş birliğine gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Daha önce 4 ilçemizle yaptığımız protokolü Sivrihisar ve Mihalgazi ile de yaparak bu bölgelerdeki üreticilerimize de arazi desteği sağladık. İmzaladığımız protokollerin çiftçimize bu zor dönemde can suyu olmasını diliyorum!” diyerek kırsal kalkınma desteklerinin devam edeceğini belirtti.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.