BÜYÜKERŞEN’DEN İKİ ÖNEMLİ TESPİT VE İKİ ÖNEMLİ RİCA

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, belediye başkanlarını, 1/5000’lik planların 1/25 binlik planla uyumlu hale gelene kadar vatandaştan imar planı teklifi almamaları konusunda üçüncü kez uyardı.

BÜYÜKERŞEN’DEN İKİ ÖNEMLİ TESPİT VE İKİ ÖNEMLİ RİCA
12 Mart 2018 Pazartesi 19:19

BİRİNCİ UYARI: PLAN TADİLATLARINA…

Büyükşehir Belediye Meclisi’nde konuşan Başkan Büyükerşen, ilçe belediyelerinden yağmur gibi plan tadilatı yağdığını belirterek, “Her iki ilçe belediyemizden, durmadan 1/5000’lik plan tadilatları geliyor. Yağmur gibi 1/ 5000’lik plan tadilatları yağıyor. Bunca senedir, belediye başkanlığında bulunduğum süre içerisinde genelde ‘seçim lafı’ çıktımı, seçim takvimi başladığı zaman daha çok artıyor bunlar. Hızla geliyor. Onun için bu şehirlerde plan, program yapmak, planlı şehir geliştirebilmek mümkün olamıyor. Tekrar, bir kere daha arkadaşlarımdan rica ediyorum. Hem belediye başkanı arkadaşlarımdan rica ediyorum, hem belediye meclis üyelerimizden rica ediyorum. 1/5000’lik planların, 1/25 binlik planlarla uyumlu hale getirilmesi için üniversitelerin çalışma yapması konusunda öneri getirmiştim. Hala komisyonda bekliyor. Bunu bir kere daha hatırlatıyorum” ifadelerini kullandı.

İKİNCİ UYARI: KONUTLARDA TİCARETHANE KARARINA…

Büyükerşen ayrıca, konutların zemin katları için alınan ‘ticarethane’ kararı konusunda da belediyeleri uyardı.  Her konut yapanın altına ticarethane koyduğunu, bu durumun trafik için bu sıkıntı oluşturacağına vurgu yapan Büyükerşen, şunları kaydetti: “Hükümetin yeni imar yönetmeliği nedeniyle konutlarda ticaret kararı alma meselesi… O kadar çok binalarda, özellikle parsel bazında ticaret kararı alınıyor ki…Bir parseli veriyorsunuz, çekme mesafeleri kullanma imkanı da yok. Ticarethane kararlarının en büyük sorunu izni verilen, ruhsatı verilen o ticarethanelerde çekme mesafeleri de ortadan kalkıyor.  Caddeleri genişletme şansınız kalmıyor. Ayrıca trafik açısından sokak ve caddeleri de düşünün… Bir yere veriyorsunuz,  ondan sonra o cadde, cadde bazında ticarete açık hale geliyor. Her konut yapan altına bir tane ticarethane koyuyor. Her konutun altına ticarethane kararı aldığınız zaman, her ticaret yapanın kendi arabası, servisi, müşterilerin kendi arabalarını o sokaklara park etmesi meydana gelecek tıkanıklığı hiç kimse bir daha bu şehirde açamaz. Hem trafikten şikayet edeceğiz, bir yandan caddelerin dar olduğundan şikayet edeceğiz… ‘Ticaret olacak yerlere otopark yapılmalıdır’ fikrini savunurken, savunduklarımızla yaptıklarımızın birbirini tutmadığını görüyorum.  Seçim arifelerinde bunlarda da hızlanma oluyor. Bu popülist politikaya giriyor. Siyasi tercihlerin ağırlık bastığı bir plan tavrı ortaya çıkıyor. Bunu yapmamalarını arkadaşlardan özellikle rica ediyorum.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.