BELARUS BÜYÜKELÇİ SİRYBAK’DAN BAŞKAN BÜYÜKERŞEN’E ZİYARET

Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Eskişehir’e gelen Belarus Ankara Büyükelçisi Victor Rybak ve beraberindeki heyet, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’e nezaket ziyareti gerçekleştirdi.

BELARUS BÜYÜKELÇİ SİRYBAK’DAN  BAŞKAN BÜYÜKERŞEN’E ZİYARET
09 Ekim 2020 Cuma 14:51

Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve Genel Sekreter Ayşe Ünlüce tarafından kabul edilen Büyükelçi Rybak, Eskişehir’de olmaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Rybak“Şehriniz gerçekten çok güzel. Ayrıca biliyorum ki belediye olarak kardeş şehir ilişkilerine büyük önem veriyorsunuz. Ülkeler arasındaki ticari, bilimsel, kültürel vb. alanlarda ilişkileri geliştirmede yerel yönetimlere büyük sorumluluk düştüğüne inanıyorum. Başkentlerin yanı sıra Eskişehir gibi, Grodno gibi kentlerimiz de bu ilişkilere çok olumlu katkılarda bulunabilirler. Sadece makine endüstrisi değil, havacılık ve tren yolları konusunda da Eskişehir önemli bir kent. Öğrencilik yıllarımda yakın tarihinizi okumuş ve Mustafa Kemal döneminde yapılan çok önemli işler olduğunu görmüştüm. Cumhuriyetin ilk yıllarındaki yapılan işlere hayran kalmamak elde değil. Biz de Belarus ile Türkiye arasındaki ihracat kapasitesini arttırmayı, bununla birlikte kültürel alanda da ortak projeler gerçekleştirmek amacıyla buradayızdedi.

Kent ve belediyecilik çalışmaları hakkında Rybak’a bilgiler veren Başkan Büyükerşen, kendisini Eskişehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Büyükerşen “Sizin de ifade ettiğiniz gibi belediye olarak kardeş şehir ilişkilerine çok önem veriy

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.