BAYRAMDA PARKLAR VE MÜZELERE BÜYÜK İLGİ

Kurban Bayramı’nda da on binlerce yerli ve yabancı turist Eskişehir’e akın etti. Tarihi Odunpazarı Bölgesi başta olmak üzere Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı, Kentpark ve Porsuk Çayı kenarında vakit geçiren vatandaşlar, bayramın tadını doyasıya çıkardılar.

BAYRAMDA PARKLAR VE MÜZELERE BÜYÜK İLGİ
14 Ağustos 2019 Çarşamba 15:20

Hayata geçirilen başarılı şehircilik çalışmaları ile Türkiye’de özellikle iç turizmin önemli kentlerinden biri haline gelen Eskişehir’de Kurban Bayramı’nda da parklar ve müzeler doldu taştı. Vatandaşların özellikle Kentpark ve Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı’na büyük ilgi gösterdiğini belirten Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Masal Şatosu, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ile Hayvanat Bahçesi’nde bayram boyunca yaklaşık 40 bin ziyaretçiyi ağırladıklarını ifade ettiler.

Yoğunluğun yaşandığı diğer bir yerin de Odunpazarı Tarihi Bölge olduğunun altını çizen Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Büyükşehir Belediyesi’ne ait müzeleri toplam 12 bine yakın vatandaşın ziyaret ettiğini ifade ettiler. Yetkililer  “Ramazan Bayramında olduğu gibi bu bayramda da Türkiye’nin dört bir yanından gelen binlerce misafirimiz ile bayramını Eskişehir'de geçiren hemşehrilerimizi ağırladık. Bu süreçte arife günü ve bayramın 1. günü kapalı olan merkezlerimiz bayramın diğer günlerinde vatandaşlarımıza hizmet verdi. Sazova içerisinde bulunan Masal Şatosu, Hayvanat Bahçesi, Bilim Deney Merkezi ve Sabancı Uzay Evi ile Korsan Gemisinde 40 bine yakın yurttaşımızı ağırladık. Aynı şekilde Odunpazarı Bölgesi'ndeki müzelerimizde de yoğunluk vardı. Bayram boyunca açık olan yapay plajımızdan da 5 bine yakın vatandaşımız faydalandı" şeklinde bilgi verdiler.

 

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.