AYHAN AYDINER O KAVGAYI YAZDI

İddialıyı tecrübeli gazeteci Ayhan Aydıner gündeme taşıdı. Aydıner, Sonhaber Gazetesi’nde yer alan köşesinde, 75. Yıl Özel İdare İlkokulu’nda geçtiğimiz günlerde bir sergi açılışı sırasında Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Muammer Karaman ile Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı arasında gerginlik yaşandığını iddia etti.

AYHAN AYDINER O KAVGAYI YAZDI
07 Ocak 2020 Salı 10:11

İki başkan arasında yaşanan gerginliği Sonhaber Gazetesi’ne taşıyan Ayhan Aydıner şu ifadelere yer verdi:


KAYMAKAM ARAYA GİRMİŞ

Tepebaşı Kaymakamı Erdinç Yılmaz ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca araya girerek, gerginliğin kavgaya dönüşmesini engellemiş. Olay 75. Yıl Özel İdare İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerinin hazırladığı "Zamanın Erimeyen Birikimi: Kültürel Miras" konulu sergi açılışında yaşandı. Açılış için kurdelenin başına Kaymakam, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı gelmiş. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Haydar Urfalı’yı da açılış için davet etmiş. Ömer Karaca- Kaymakam Erdinç Yılmaz-Muammer Karaman ve Kaymakamın arkasında Haydar Urfalı açılış için hazırlanmış. Daha sonra bu alanın dar olduğu için geniş alanda açılışın yapılmasına karar verilmiş. Böyle olunca Haydar Urfalı, Kaymakam ile Muammer Karaman’ın arasında yer almış. Kaymakamın sağında Urfalı, hemen onun yanında Karaman yer almış. Kaymakamın solunda da Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Karaca yer almış.



‘SESİNİ KES HADDİNİ BİL’

Karaman dirseğiyle Urfalı’yı iterek; “Kaymakamın yanında ben olmam lazım. Ben yetkili sendikayım. Çekilir misin?” demiş. Urfalı, “Burada protokol kuralları mı geçerli? Niye çekileyim?” diye sert çıkmış. Karaman, Urfalı’ya ‘Terbiyesiz adam’ diyerek, onu ittirmeye çalışmış. Urfalı’da; “Burada öğrenciler, öğretmenler ve kaymakam var. Sesini kes. Haddini bil. Buranın ahengini bozma” demiş. İkili arasındaki gerginlik kavga etme boyutuna gelince, Kaymakan Erdinç Yılmaz ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitimi Müdürü Ömer Karaca araya girmiş. Sonra Karaca; “Haydar Bey lütfen siz buraya gelin” demiş. Kendi yerini ona vermiş. Böylece Muammer Karaman, Kaymakamın sağında, Urfalı’da solunda yer almış. Açılış bu şekilde ‘dördünün kurdeleyi birlikte kesmesiyle’ yapılmış.

Öğrencilerin gözü önünde böyle bir olayın yaşanması eğitimcileri çok üzmüş. Karaman’ın ‘Ben yetkili sendikayım’ diye ‘meslektaşını itmeye çalışması yüzünden’ bu gerginliğini yaşandığını belirten eğitimciler, “Eğitim Bir-Sen Başkanı kibirle değil, sağ duyu ile hareket etseydi, bu hoş olmayan durum yaşanmazdı” diye tepki gösterdi.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ertürk - 4 yıl önce
Eğitim bir başkanı kendine yakışanı yapmış. Başka şey beklemek hayal. Haydar beyi tebrik ediyorum