ALKAN: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN TÜM EKONOMİK GELİRLERİ ORTADAN KALKMIŞ DURUMDA

Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan ücretli öğretmenlerin durumunu gündeme taşıyarak, "Zaten çoğunlukla çalışırken de asgari ücretin altında gelirleri olan “ücretli öğretmen” arkadaşlarımızın tüm ekonomik gelirleri ortadan kalkmış durumdadır" dedi. Alkan konunun acilen gündeme alınmasını istedi.

ALKAN: ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN TÜM EKONOMİK GELİRLERİ ORTADAN KALKMIŞ DURUMDA
20 Mart 2020 Cuma 15:03

Faik Alkan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: MEB bünyesinde çalışmakta olan 80 bin civarında ücretli öğretmen ile usta öğreticilerin mağduriyeti giderilmelidir. Korono virüs karşı alınan önlem uygulamaları uygulanan spotlar altında ciddi mağduriyetler yaşanmaktadır. Tüm öğretmenlerin kadrolu atanması ısrarımıza rağmen, MEB ücretli öğretmen görevlendirmeyi çeşitli nedenlerle tercih etmektedir. MEB tarafından alınan kararla tüm öğretmenler idari izinli sayılmış ve bu şekilde ekonomik olarak kayıp yaşanmasının önüne geçilmiş ancak ücretli öğretmenler ve usta öğreticiler mevzuat gerekçe gösterilerek, bu kapsamın dışında tutulmuştur. Zaten çoğunlukla çalışırken de asgari ücretin altında gelirleri olan “ücretli öğretmen” arkadaşlarımızın tüm ekonomik gelirleri ortadan kalkmış durumdadır. Açıklanan ekonomik destek paketinin emekçilere dönük değil de, daha çok işletmeler için hazırlanmış olması da sorunun gündemde olmadığı düşüncesinin oluşmasına neden olmaktadır. Konunun acilen gündeme alınarak, arkadaşlarımıza çalışırken aldıkları ücret tutarında ödeme acilen yapılmalıdır.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.