AKÇASOY, KENT ARAŞTIRMALARI KONGRESİ’NE HATILDI

Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından 5’incisi düzenlenen ve çevrimiçi gerçekleştirilen Kent Araştırmaları Kongresi’ne konuşmacı olarak katılarak kent konseylerinin kentsel yaşam kalitesinin arttırılmasındaki rolünü anlattı.

AKÇASOY, KENT ARAŞTIRMALARI KONGRESİ’NE HATILDI
08 Ekim 2020 Perşembe 10:56

Kent Araştırmaları Enstitüsü tarafından çevrimiçi gerçekleştirilen 5. Kent Araştırmaları Kongresi kapsamında düzenlenen “Kent Konseylerinin Kentsel Yaşam Kalitesinin Artırılmasındaki Rolü”başlıklı oturumda Eskişehir, İstanbul, Ankara ve Balıkesir Kent Konseyi Başkanları bir araya geldi. Oturumda konuşan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, kent konseylerinin geçmiş ve gelecek arasında köprü kurarak doğru şehirleşmeye katkıda bulunduğunu ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

“Her kesimi kucaklayan çok aktörlü bir yapı olması nedeniyle kentsel yaşam kalitesini etkileme kapasitesi çok yüksek olan kent konseyleri olarak, bu alandaki tespit ve önerilerin geliştirilmesi sürecinde kentin tüm dinamiklerinin dâhil olduğu aktif vatandaşlık bilincini oluşturma, kentlilerin yaşadıkları şehirleri, semtleri ve mahalleleri ile ilgili sorunlara karşı duyarlılık sergilemelerini amaçlayan farkındalık yaratma çalışmaları yapıyoruz. Şehirlerini seven, düşünen, gelişimi ve değişimine destek olmak isteyen kent konseyi gönüllüleri olarak bizlerin öncelikli görevi ve ödevi çocuklarımızın, gençlerimizin terk etmek istemediği, vatandaşlarımızın huzur ve mutluluk içerisinde yaşayacakları yaşanılabilir kentler için çalışmalar yürütmektir.”

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.