AHİLİK KÖKLÜ BİR MÜESSESEDİR

Vali Özdemir Çakacak, Esnaf ve Zanaatkârlar için büyük anlam ifade eden ve bu yıl 32’ncisi kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında; Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’i ve beraberindeki kutlama komitesi üyelerini makamında kabul etti.

AHİLİK KÖKLÜ BİR MÜESSESEDİR
16 Eylül 2019 Pazartesi 13:58

Ahilik kültürünü tanıtmaya çalışarak önemli bir misyonu yerine getiren tüm esnaf ve zanaatkârlara teşekkürlerini ileten Vali Çakacak, Ahi Evran’ın “Elin, kapın, sofran herkese açık olsun.” sözünü hatırlattı. Vali Çakacak, “Ahilik’in temel prensiplerini kabul eden milletimiz, ‘Elin, kapın, sofran açık olsun; güler yüzlü, tatlı dilli ol!’ öğretisini varlık sebebi sayan, ihtiyaç sahibi ülke insanlarının yanında yer alarak, Ahilik geleneğinin gerçek bir varisi olduğunu göstermiştir, göstermektedir.” ifadelerinde bulundu.

Ahilik teşkilatının temellerinin Ahi Evran tarafından 13. yüzyılda Kırşehir’de atıldığını belirten Vali Çakacak; Ahilik’in Anadolu, Balkanlar ve Kırım’a kadar yayılan; toplumu, birçok yönden etkileyen ve geliştiren Türk kültürüne özgü bir teşkilatlanma şekli olduğunu kaydetti.

 “Ahilik; güzel ahlâkı, sevgi ve saygıyı, yoksula sahip çıkmayı, aklıselimi, herkesin kendi sanatı ile yükselmesini, başkasının hakkına saygı göstermeyi; din, dil, ırk farkı gözetmeksizin herkese eşit davranmayı öğütleyen köklü bir müessesedir.” diyen Vali Çakacak, Ahilik teşkilatının esnaf ve zanaatkârların iyi, güzel ve kaliteli iş yapmasını sağlamak amacıyla kurulan bir esnaf ve zanaatkâr örgütlenmesi olmasının yanında toplumsal hayatı da düzenleyen bir misyonunun olduğunu ifade etti.

Nazik ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çakacak,  hafta boyunca tertip edilecek etkinliklerin hayırlara vesile olmasını dileyerek; insanlığın ortak değerleri olan sevgi, bilgi, dostluk, adalet ve dayanışma gibi kavramların Ahilik Haftası vesilesiyle daha bir öne çıkması temennisinde bulundu.

16-22 Eylül tarihleri arasında Ahilik Haftası’nın çeşitli etkinliklerle kutlanacağını bildiren EESOB Başkanı Birsen de Türkiye genelinde 32 yıldır, Eskişehir’de ise 12 yıldır Ahilik kültürünü tanıtmak ve yaşatmak için çalıştıklarını kaydetti. Başkan Birsen konuşmasında, Eskişehirli esnaf ve zanaatkârlara verdiği önem için Vali Çakacak’a teşekkürlerini iletti.

Ziyarette Başkan Birsen, Vali Çakacak’a hafta boyunca yapılacak etkinlikler hakkında bilgi vererek, günün anısına çiçek ve hâtıra tabağı takdiminde bulundu.

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.