7 ÖĞRENCİ BİR BİLGİSAYAR

İstikbal Gazetesi’nden Özge Zaim Sarıoğlu’nun gündeme taşıdığı haber acı gerçeği bir kez daha gözler önüne serdi. 7 öğrenci bir bilgisayar ile uzaktan eğitime dahil olmaya çalışıyor.

7 ÖĞRENCİ BİR BİLGİSAYAR
07 Ekim 2020 Çarşamba 12:18

İstikbal Gazetesi’nde yer alan habere göre

 Yıldıztepe’de 12 kişilik hanede bulunan 10 öğrenciden 7’si tek bilgisayarla eğitim alma mücadelesi veriyor...

Üniversite mezunu olan ancak KPSS sınavına hazırlanan Şirin Acun, Anadolu üniversitesi öğrencisi Emine Acun, Türk Telekom Lisesi son sınıf öğrencisi Emin Acun, Cumhuriyet Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Hira Acun, Lise birinci sınıfa giden Siti Acun, 7. Sınıf öğrencisi Cudi Acun ve 3. Sınıf öğrencisi Rüstem Acun okumak için adeta mücadele ediyor.

Pandemi sürecinde Türkiye’nin en çok tartışılan konularının başında ‘EBA’ sistemi geliyor.

Türkiye'de bilgisayarı, interneti hatta televizyonu bile olmayan on binlerce hane bulunurken bunlardan biri de Eskişehir’de göze çarpıyor.

12 kişilik hanede bulunan 10 öğrenciden 7’si tek laptopla eğitim alma mücadelesi içerisinde. Ortaya çıkan manzara eğitimde yaşanan sorunları çarpıcı bir şekilde ortaya koyuyor.

“TEK LAPTOPLA EĞİTİM GÖRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

Bu hanede yaşayan 7 öğrenci, uzaktan eğitime geçişle birlikte online derslere giremiyor ve en temel haklardan biri olan eğitime uzak kalıyor.

Yıldıztepe Mahallesi Yaşa Sokak’ta 12 kişilik hanede 10 çocuk yaşıyor. 10 çocuk’tan 7’i ise öğrenci. Üniversite mezunu olan ancak KPSS sınavına hazırlanan Şirin Acun, Anadolu üniversitesi öğrencisi Emine Acun, Türk Telekom Lisesi son sınıf öğrencisi Emin Acun, Cumhuriyet Lisesi 3. Sınıf öğrencisi Hira Acun, Lise birinci sınıfa giden Siti Acun, 7. Sınıf öğrencisi Cudi Acun ve 3. Sınıf öğrencisi Rüstem Acun okumak için adeta mücadele ediyor.

“OKUMAK İSTİYORLAR”

Ellerinde bulunan tek laptopla eğitim mücadelesi içerisinde olan öğrenciler, mücadeleden de vazgeçmiyor ve okumak istiyor.Yetkililere seslenen 7 öğrencinin ablası Cihan Acun, “Her gün evin içerisinde bir gerginlik yaşanıyor. Eğitim almak adeta çileye dönüştü. Ortada bir tane bilgisayar var ama 7 öğrenci okuyor. Hangisi girecek derse? Bazen dersler çakışıyor? Ödünç laptop bulmaya çalışıyoruz. Yetkililere sesleniyoruz. Ailemize destek sunarlarsa çok seviniriz” dedi. Cihan Acun, “Bir laptop var ve çocuklar aynı an da biri ders dinleyebiliyor. Bu yüzden eğitimde de  çok geride kaldılar. Akıllı telefonda da bir tane. Onda da sıkıntılar yaşanıyor. Maddi durumumuz da yeterli değil. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” şeklinde konuştu.  

Yorum Ekle
İsim
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.